Handla med Kina

72
1
Kina är ju en mycket intressant marknad att handla med. Har mycket bra priser på massproducerade varor.
Men det verkar vara svårt att handla med dom. Kräver ofta att man köper stora kvantiteter. Svarar inte gärna på mail. År det någon som har erfarenheter av handle med Kina.

Admin har lagt till extra länkar till relevanta artiklar då tråden är gammal:

Guide för utlandsaffärer: Fokus Kina
I Kina är affärer inte endast affärer
Kinesiska företag
12
Jag är precis på väg att göra lite affärer med några tillverkare i Kina och det verkar fungera bra. En del företag är svåra att få tag på men de jag tagit kontakt med har svarit inom ett par dagar. :)
1
Jag är kines som bor i Stockholm. Ni är välkommna att kontakta mig.
1
[quote="Flotec"]Kina är ju en mycket intressant marknad att handla med. Har mycket bra priser på massproducerade varor. [br]Men det verkar vara svårt att handla med dom. Kräver ofta att man köper stora kvantiteter. Svarar inte gärna på mail. År det någon som har erfarenheter av handle med Kina.[/quote] [br] [br]Det är ju länge sen du skrev men har inte sett inlägget innan... [br]Jag har massor av mycket bra kontakt med Kina...åker dit igen på tisdag...behöver du hjälp med något? [br] :lol:
3
Jag har handlat en del med Kina med blandad erfarenhet. Oftast funkar det bra, men jag har även blivit helt blåst på pengarna. [br] [br]Ett gott tips är att alltid begära en provleverans med endast ett fåtal varor. Då kan man kontrollera kvalitet och blir man blåst så är det i alla fall inte några större summor. Ett seriöst företag går med på det utan något krångel.
507
1
Går det att få provvaror gratis eller?
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
72
1
Nej det går inte att få provvaror gratis. Bara tanken visar att man inte är speciellt seriös. [br]Jag har skippat tanken på Kina för tillfället. Har pratat med många och alla varnar. Tror det kan fungera bra med vissa varor, t.ex. minimotorcyklar och ATV. Men det krävs att man åker dit och förhandlar på plats. Försök aldrig bara ha kontakt per internet. Kommer aldrig att gå. [br]Tror dock att det kan vara bra att hålla ett öga på Kina. Möjlighter dyker nog upp snabbare än vad man tror. På plats i Kina upptäcker man vilken enorm utveckling som landet genomgår. Mycket spännande att bara vandra runt i Beijing och shoppa på marknader. Hittade en marinkikare för ett par hundra kronor som normalt kostar över 2000 i Sverige. Skillnaden var att den jag köpte i Beijing inte hade ett varumärke.
507
1
Problemet är ju att man som småföretagare kanske inte har råd att åka till Kina. Det är ett litet dilemma det där.
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
1
[quote="Flotec"]Nej det går inte att få provvaror gratis. Bara tanken visar att man inte är speciellt seriös. [br]Jag har skippat tanken på Kina för tillfället. Har pratat med många och alla varnar. Tror det kan fungera bra med vissa varor, t.ex. minimotorcyklar och ATV. Men det krävs att man åker dit och förhandlar på plats. Försök aldrig bara ha kontakt per internet. Kommer aldrig att gå. [br]Tror dock att det kan vara bra att hålla ett öga på Kina. Möjlighter dyker nog upp snabbare än vad man tror. På plats i Kina upptäcker man vilken enorm utveckling som landet genomgår. Mycket spännande att bara vandra runt i Beijing och shoppa på marknader. Hittade en marinkikare för ett par hundra kronor som normalt kostar över 2000 i Sverige. Skillnaden var att den jag köpte i Beijing inte hade ett varumärke.[/quote] [br] [br]Jag importerar en del från Kina och det bara genom kontakt över nätet. Har fungerat kanon. Jag är mycket nöjd med både bemötandet och produkterna. [br] [br]MVH [br]R
2
men vad är frakten från kina. har kollat på massa olika produkter och även fått kontakt med cirka 40 olika företag.
1
Vi är ett Svensk företag som handlar mycket med Kina. Vi har kontor i Shanghai och svensk personal på plats, är det någon som har förfrågningar så hjälper vi gärna till. Vi kan lösa allt från beställningar till kvalitétskontroll, kontakter, regler och frakter. Kort sagt så har du en fråga så bara skicka ett mail. Vi finns i Sverige i Göteborg och Malmö. [br] [br]Och ja Kina är en mycket intressant marknad med enorma möjligheter!! [br] [br]Välkommen att kontakta oss. [br] [br]Med Vänliga Hälsningar Tommy Essenholm /North Trade Group [br] [br]Mail [email protected]
3
Hejsan [br]Jag är ny på detta forum, men vill gärna kommentera några saker. [br]Vad det gäller frakten så är båtfrakten väldigt billig, 13500kr för en 20 fot container, medans flygfrakten är sviningt dyr räkna med ca 80kr kilot upp till 100kg men detta kan man få ned till under hälften om det är 200kg eller mer. [br] [br]Handla via internet funkar bra till en viss nivå men det blir lätt krångel tex antal, färger, utförande osv. [br] [br]Nästa problem med internethandel och även då man handlar på plats är; Vem handlar du av?? Det jag menar är att dom flesta tror att dom sitter och gör affär med fabriken medans det många ggr är andra och även tredje fjärde led dom handlar med. Kolla gärna in www.alibaba.com massor av fina grejor men men dom flesta företag där är kineser med lite engelska kunskaper som har kontoret på fickan och checkar mail på ett internet cafe. [br] [br]Bästa är helt enkelt att göra affärena på plats men även detta är många ggr svårt,engelska språket är nästan obefintligt så bara att ta en taxi till ett hotell är svårt, [br] [br]Men jag hoppas verkligen att ni alla får tid och möjlighet att åka hit för det är verkligen möjligheternas land. Allt finns och jag tror inte ni blir besvikna! [br] [br]//Lars
ardCore Consulting är ett ung slimmat företag med 6 anställda som jobbar med främst export/import mellan Asien och Europa.
Vi finns i Shanghai men jobbar i hela Asien och samt Mellanöstern, Kina, Thailand, Japan, Indonesien, Indien, UAE mm.
2
Tack för tipset om alibaba.com. Är totalt fast och endast risken för att svälta ihjäl gör att jag lämnar datorn :D. Är det någon som vet lite om ungefärliga fraktpriser när det gäller att ta hem lite provvaror?
hristoffer Nilsson
EntreprenörWannabe
14
[quote="Peter_i_GBG"]men vad är frakten från kina. har kollat på massa olika produkter och även fått kontakt med cirka 40 olika företag.[/quote] [br] [br]Wouch.. Kontakt med 40 olika företag utan ngn deal.. mitt tips: våga vinna!
36
2
Jag handlar själv från Kina och håller verkligen med någon som skrev här tidigare. Åk dit och handla själv. Det är inte så fasligt dyrt och då slipper du onödiga mellanhänder. Inom min bransch(pärlor) är priserna ibland 10 gånger så billigt på plats, beroende på var du handlar någonstans och så kan du checka kvalitet och hitta annorlunda saker du inte hittar på internet.
9
Det finns många människor med goda erfarenheter av att handla med Kina, också över Internet. Jag har själv vänner - kineser alltså - som tradar med hjälp av siter som Alibaba.com, och de är pålitliga. Det finns säkert massor av sådana. [br]Men... att göra affärer i Kina och med kineser är inte alltid så enkelt och att göra det över Internet skulle jag säga är HÖG risk. Om du verkligen vill prova, så börja med små kvantiteter och inga höga investeringar! [br]Det finns också många företag som varit i Kina och försökt själva, så att säga. Somliga lyckas, andra går det mindre bra för. [br]Man måste veta att kinesisk affärskultur är inte som vår och om man inte kan den så försätter man sig lätt i en riskabel situation om man försöker göra affärer med kineser. Kvalitet, leveransdatum etc... om det är viktigt för dig - då rekommenderar jag att du kontaktar ett svenskt företag på plats som kan hjälpa dig. Det kan verkligen löna sig i längden.
1
Är det någon som kan ge lite info om priser för import av en 20ft respektive 40ft från kina samt lite tips om bra fraktbolag och hur man går till väga och beräknar pris på transportförsäkringar?
355
1
[quote]Är det någon som vet lite om ungefärliga fraktpriser när det gäller att ta hem lite provvaror? [br][/quote] [br]Så vet jag den kinesiska posten tar 200 yuang upp till ett halvt kilo. Sedan över ett halvt kilo är priserna betydligt billigare. Man tar ca 40yuan för varje kilo över ett halvt kilo. [br]Sedan frakt av container hade vi ju ett tidigare inlägg [br][quote]Vad det gäller frakten så är båtfrakten väldigt billig, 13500kr för en 20 fot container, medans flygfrakten är sviningt dyr räkna med ca 80kr kilot upp till 100kg men detta kan man få ned till under hälften om det är 200kg eller mer. [br][/quote] [br]Det där med försäkringar borde man ju kunna lösa med exempelvis Insplanet eller liknande bolag. Har för mig de tar 3% av värdet.
49
Hej, [br] [br]Jag har en del erfarenhet vid det här laget... vad gäller saken? [br] [br]Mvh, [br]Mikael Hansson
you only live twice
1
Har ingen erfarenhet alls med handel i kina och har produkter som jag skulle vilja massproducera. Inga stora produkter utan handlar om små "gosedjur". Är det någon som kan hjälpa mig hur jag ska gå till väga och hur mycket man måste köpa osv?
7
Jag driver själv en nätbutik som säljer smycken och jag är Kines. Jag har under åren själv importerat varor från Kina. Hör av er om ni behöver hjälp, jag har F-skattsedel. www.easternpearl.se
ärlor, guld, silver, ädelsten, siden
www.easternpearl.se
758
[quote="Sirlig"]Jag handlar själv från Kina och håller verkligen med någon som skrev här tidigare. Åk dit och handla själv. Det är inte så fasligt dyrt och då slipper du onödiga mellanhänder. Inom min bransch(pärlor) är priserna ibland 10 gånger så billigt på plats, beroende på var du handlar någonstans och så kan du checka kvalitet och hitta annorlunda saker du inte hittar på internet.[/quote] [br] [br]Vet inte riktgt vad en resa kostar till Kina, men man lär nog få handla för [br]ganska så stora pengar för att en resa ska löna sig. [br]Men å andra sidan så vet man vad man får. [br] [br]När jag för ett tag sedan var inne på ebays forum, så fanns det rätt många [br]sidor om just svenskar som hade blivit blåsta av kineser :-
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
7
Det kostar inte så mycket att åka till Kina, beror på vilken säson. Finnair har relativt låg pris till Kina. En tur och retur biljet från Göteborg till Shanghai kostar omkring 8000kr. Biligare om du bor i Stockholm och ska åka till Beijing.Min kompis har köpt en gång för 4500kr när det var någon kampanj.
ärlor, guld, silver, ädelsten, siden
www.easternpearl.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.