Kan jag återinvestera vinst i mitt andra fastighetsbolag?

2
Jag har nu omsatt 600 000 kr i vinst mitt första år, och jag vill inte återinvestera pengarna i bolaget, utan jag vill komma in i fastighetsbranschen. Hela målet med att jag skulle driva företag är att jag vill använda pengarna till fastigheter. Jag planerar att gå kurser i fastighetsinvesteringar också såklart.

Min fråga är: Är det lagligt att återinvestera mitt företags vinst/kapital i andra fastigheter för uthyrning för att undvika så mycket skatt som möjligt, samt för att få ett bra pengaflöde och senare sälja fastigheterna efter ca 15 år, och börja om allt igen?

Tack för svar!
1009
85
Hej, Har du ett AB kan du ha fastighet i bolaget eller i dotterbolag. Då kan du köpa detta utan att först plocka ut (lön/utdelning) och beskatta. Däremot är ju inte investeringen en kostnad, så det minskar inte ditt resultat. Därmed kommer du att betala bolagsskatten även om du investerar. Så du sparar ju typ halva skatten. Kommande år kan man sedan kvitta vinster mot förluster om fastigheten ägs av samma bolag eller dotterbolag.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
2
Så om jag använder 100% av vinsten innan årets slut för att investera i en kontantinsats på ett hus som jag senare hyr ut, hur ska jag betala bolagsskatten om vinsten "inte finns kvar"? Måste jag lägga undan en del av vinsten till skatt även om jag skulle ha investerat allt i fastigheter? Jag är 18 år och lever hos mina föräldrar, så det är därför jag inte tar ut någon slags lön eller utdelning. Jag förstår också att ett kort svar från dig inte löser alla problem och att det kanske inte är så simpelt, men jag vill bara ha en generell grund! Tack för föregående och framtida svar! :)
1009
85
Hej, Ja vinst och pengar på banken är ju sällan samma sak. Har du vinst så måste du se till att ha pengar till skatten. Staten ser till att få sitt. I AB kan du sätta av en del av vinsten i periodiseringsfond. Det är inte ett speciellt konto som en del tror, utan en skatteåtgärd som gör att man kan skjuta på beskattningen. Då får du något lägre skatt och således något mer att använda att investera. MEN det är ju pengar som ska skattas senare.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
4
Här kan det vara en bra ide att starta upp ett holdingbolag eller investeringsbolag som äger dessa. Du får gärna ta kontakt med oss på [url]Holdingbolag.se[/url] om du har frågor eller funderingar [email protected]
https://holdingbolag.se/
2
Absolut! Jag ska komma ihåg er!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.