Inlänkar

321
Hej!

Undrar över en sak; Om jag har en sida som heter kalleskulor.se och sedan kompletterar med ytterligare en domän, kallesbilar.se  som pekar på samma sida. Inlänkar är ju viktigt för SEO. Om vi säger att det finns 100 inlänkar till min sida, spelar det någon roll om alla 100 inlänkar är via kalleskulor.se alternativt om hälften (50) är via kallesbilar.se istället? Alltså att de 100 inlänkarna är fördelade på två olika domäner, men som pekar mot samma sida.

Filibastis

ps. det blev lite rörigt, men jag hoppas att ni förstår vad jag menar...
Mikael Lundgren - Utbildningar/produkter inom HLR o Första-hjälpen

Lundgren Creative Health & Safety AB
http://www.l-c.se
http://www.hlr-instruktorsutbildning.se
http://www.defibrillator-hjartstartare.se
http://www.skanehlr.se
822
48
Ju fler olika sajter som länkar desto bättre är det. Jag tror att 50 länkar från en och samma sida till en annan skulle anses som negativt i Googles ögon.[br][br]Generellt så kan man ha i åtanke att Google är 100 gånger smartare än vad vi kan föreställa oss så genvägar funkar sällan eller aldrig utan kan till och med straffa.[br][br]Mitt tips är att starta en blogg och skriva lite inom området och därifrån länka till din sajt men även till andra sajter och artiklar inom ämnet. Men kanske inte till dina tyngsta konkurrenter ;-)
321
1. Ang många länkar från samma sida...jag med andra har hemsidesadressen i signaturen, och skriver man många inlägg blir det ju många länkar... Borde jag plocka bort min hemsidesadress från signaturen här på forumet?[br][br]2. Du missuppfattade min fråga: Jag har två domäner till min sida. Jag vill ha många inlänkar för SEO skull. Är det bäst att ha 100 inlänkar via en domän (ex kalleskulor.se), eller kan inlänkarna lika gärna vara fördelade på båda mina domäner (50 på kalleskulor.se och 50 på kallesbilar.se). [br][br]Filibastis
Mikael Lundgren - Utbildningar/produkter inom HLR o Första-hjälpen

Lundgren Creative Health & Safety AB
http://www.l-c.se
http://www.hlr-instruktorsutbildning.se
http://www.defibrillator-hjartstartare.se
http://www.skanehlr.se
2066
2
Nu vet jag inte hur det fungerar, men jag kan gissa - så kan någon annan få rätta mig :)[br]Gissar att googles index ligger på domännamnet, d v s 50 inlänkar till en domän räknas som 50 inlänkar, tror inte de kollar vilka domäner som pekar till samma sida.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
822
48
[quote author=Filibastis link=topic=3865.msg18113#msg18113 date=1210273820][br]1. Ang många länkar från samma sida...jag med andra har hemsidesadressen i signaturen, och skriver man många inlägg blir det ju många länkar... Borde jag plocka bort min hemsidesadress från signaturen här på forumet?[br][br]2. Du missuppfattade min fråga: Jag har två domäner till min sida. Jag vill ha många inlänkar för SEO skull. Är det bäst att ha 100 inlänkar via en domän (ex kalleskulor.se), eller kan inlänkarna lika gärna vara fördelade på båda mina domäner (50 på kalleskulor.se och 50 på kallesbilar.se). [br][br]Filibastis[br][/quote][br][br]1. Nej, länkarna från forumet är positivt då det är så många trådar totalt. Hade du stått för 100 % av dem så hade säkert Google undrat lite.[br][br]2. Jag missförstod dig och på det kan jag inte svara.[br][br]Finns säkert någon annan som har bättre koll på SEO?
758
1
Det ska vara 100 olika domäner som pekar mot din sida och helst så ska dessa[br]domäner syssla med samma sak som du själv.[br]Ungefär så..
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
355
1
[quote author=Sinnenas Teater link=topic=3865.msg18142#msg18142 date=1210362675][br]Det ska vara 100 olika domäner som pekar mot din sida och helst så ska dessa[br]domäner syssla med samma sak som du själv.[br]Ungefär så..[br][/quote][br]Detta är, egentligen, det bästa. Försök att byta länkar med så många domäner som möjligt.[br]Men...det fungerar även om du har flera olika sidor på samma domän typ: kalleskulor.se/annan_mapp/denna_sidan.php , kalleskulor.se/annan_mapp/forsta_sidan.php, kalleskulor.se/annan_mapp/tredje_sidan.php o.s.v.[br]Det dummaste du kan göra är att länka samma sida för många gånger från samma sida.
43
[quote author=Sinnenas Teater link=topic=3865.msg18142#msg18142 date=1210362675][br]Det ska vara 100 olika domäner som pekar mot din sida och helst så ska dessa[br]domäner syssla med samma sak som du själv.[br]Ungefär så..[br][/quote][br][br]Är det inte även av stor betydelse att de sidor som länkar till dig har en hög PR? Ju högre PR de har, desto mer värd är inlänkarna?
355
1
[quote author=quickhelp.se link=topic=3865.msg18899#msg18899 date=1214592221][br][quote author=Sinnenas Teater link=topic=3865.msg18142#msg18142 date=1210362675][br]Det ska vara 100 olika domäner som pekar mot din sida och helst så ska dessa[br]domäner syssla med samma sak som du själv.[br]Ungefär så..[br][/quote][br][br]Är det inte även av stor betydelse att de sidor som länkar till dig har en hög PR? Ju högre PR de har, desto mer värd är inlänkarna?[br][/quote][br]Kan ha en viss betydelse men stirra dig inte blind på PR värde. Det finns många andra faktorer som spelar in. Som, exempelvis, att de inlänkar du har verkligen har ett samband med den sidan länken ligger på.[br]Man kan analysera länkar, dra slutsatser, skriva doktorsavhandlingar om detta ämne. Tycker det viktigaste är att länkarna har någon form av samhörighet eller betydelse för din sida.
15
Du bör göra en 301 redirect på den domän som inte används till den domän som används. Det är ganska enkelt. Gör du det tror jag inte att det spelar någon roll, inlänk som inlänk, men bara om du använder en 301 redirect. Googla.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.