Skattedeklarera faktura från utlandet

5
Jag har fått en faktura från ett annat EU-land, utan moms. Men jag har förstått det som att jag ändå ska deklarera skatten till Skatteverket på skattedeklarationen.Stämmer det att jag ska fylla i (om vi säger att fakturan var på 1000 kr):1000 kr i ruta 21 (Inköp av tjänster från annat EG-land),

250 kr i ruta 30 (Utgående moms på inköp i ruta 20-24, 25%),

250 kr i ruta 48 (Ingående moms att dra av) och

0 kr i ruta 49 (Moms att betala eller få tillbaka)?En till liten fråga, om skatten inte blir jämna kronor ska jag avrunda den enligt principen 1-49 öre neråt och 50 till 99 öre uppåt, eller?
Liljegren webb & design - www.liljegrenwd.se
- användarvänliga, målgruppsanpassade hemsidor och trycksaker, till ett bra pris
589
1
Ja, det där ser rätt ut. [br] [br]Jag tycker det är enklare att sätta momsen exakt så som den står och göra avrundningen på kostnadsbiten istället, men jag tror ärligt talat inte att det här spelar någon roll.
5
Jag läste nu på Skatteverkets hemsida om ruta 21. Där såt det såhär: [br] [br]Ruta 21. Inköp av tjänster från annat EG-land [br]Här redovisar du värdet av tjänster som du köpt från säljare i ett annat EG-land när du som köpare är skattskyldig och därför ska redovisa den utgående momsen. [br] [br]Är jag skattskyldig? Jag ska ju inte betala någon moms... Ska jag fylla i där ändå??? Blir mer och mer förvirrad....
Liljegren webb & design - www.liljegrenwd.se
- användarvänliga, målgruppsanpassade hemsidor och trycksaker, till ett bra pris
589
1
Ja, du ska redovisa där. [br] [br]Du redovisar utgående moms, 250 kr i ditt exempel, men du drar ju också av lika mycket i ingående moms.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.