Minska vinsten i enskild firma

1
1
Hej!

Behöver hjälp att tänka hur jag ska lösa det här på bästa sätt:

Jag driver en enskild firma där vissa av intäkterna ska delas med en kollega. Pengarna går in på mitt konto för min enskilda firma, men hälften ska vidare till min kollegas privatkonto. För att jag inte ska behöva skatta på hela beloppet, utan bara halva som jag behåller på kontot, så hade det som jag ser det varit smidigt att min kollega fakturerade mig på halva beloppet så att min vinst därmed minskar med hennes del. Hon har dock inget eget företag. Som jag tänker mig det så blir det inte en kostnad som påverkar mitt resultat negativt ifall jag enbart för över halva summan till henne, då kommer inte resultatet att påverkas och jag får skatta för hela beloppet. Tänker jag rätt? Finns det någon som har en lösning där jag inte betalar skatt för bådas intäkt?

Allt gott / Johan
103
35
Kan hon inte fakturera dig genom ett frilansföretag som frilansfinans.se t.ex. vore väl enklast för er båda.
1
1
Hej! Tack för svar. Jag har varit inne på det, och det kanske är det enklaste och bästa sättet. Tillkommer ju en viss avgift för hennes del men det är också ett sätt som funkar över tid. Tack för att du tog dig tid!
103
35
Ja, en liten avgift tillkommer, men samtidigt har hon inga kostnader med att driva eget företag som du har, tror till och med att hon kommer billigare undan än dig i detta fallet, om du ser till nerlagd tid och kostnader för företagande .. =) Sen finns det även billigare % företag än frilansfinans, ner mot runt 3% tror jag mig sett därute, leta runt lite .. =)
52
7
Varför inte betala ut pengarna som lön till kollegan?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.