Hyra ut garage

0
Hej! Jag har en fråga ang om att hyra ut garage till företaget där jag jobbar. Vi har sen en till tillbaka en webbshop på företaget där jag jobbar, nu vill vi flytta verksamheten till mitt garage då det blir mycket enklare för mig att kunna jobba hemifrån på det sättet.

Dom ska betala mig 1000 kr/mån bara för att få hjälp med lite el och så. Helst vill jag inte skatta för mkt av detta då det ju är en ganska låg summa. Har ni något tips ang detta? Hur dom och jag kan göra så man slipper skatt? Vet att man kan hyra ut och dra av i deklaration men hur går det praktisk till, kan de lägga den hyran på min lön på något sätt? Som gåva eller liknande?

De har ett AB. Jag själv har också ett företag om det kan hjälpa på något sätt. Kan jag faktura dom utan skatt?

Tacksam för hjälp ☺️

Mvh Sofia
2
Låter som en mycket klok idé från min sida, och väldigt skönt att jobba hemifrån!
2
Låter som en mycket klok idé från min sida, och väldigt skönt att jobba hemifrån! Låter dock svårt att försöka undvika att betala skatt, i alla fall på lagligt sätt i detta skatte-älskande land. Det jag dock kan rekommendera, är att be företaget att finansiera en redig industriport, om du ska bedriva verksamhet ifrån garaget, och från vad det låter som, förvara produkter i företagets namn i samma garage? Som vi alla vet stiger antalet inbrott, och det lär vara rätt tydligt för observerande att du bedriver och förvarar produkter i garaget. Jag hade i alla fall bett företaget om detta, för att säkerställa säkerheten på ett betydligt sätt. Rekommenderar nordic door industriport:

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.