Bokföring anstånd med skatt

1
Hej!
Jag har ett beviljat anstånd från SKV att betala in en momsperiod samt en arbetsgivaravgift inkl skatt från april 2020. Min redovisningskonsult har bokfört detta på 2354 som en vanligt lån ihop med andra banklån - en långfristig skuld i årsredovisningen (som är inskickad). Detta har påverkat resultatet negativt och om jag inte haft detta "lån" så skulle det inte blivit en sådan stor förlust, påstår han. Enl konsulten är det så man ska göra, men jag har läst mig till att man ska redovisa detta på annat sätt. Frågan är om det skulle gjort någon skillnad för resultatet att redovisa på annat sätt än ett långfristigt lån?
1
Vill tillägga att det handlar om Corona-stödet 2020 och det känns inte rimligt att stödet ska leda till förluster för företag, i alla fall inte medan stödet fortfarande är aktuellt som ett beviljat anstånd med betalning.
1009
206
Hej, Anstånd med moms kommer med en liten räntekostnad. Vet inte exakt, men tror det är 1,25%. Så det bör ju inte vara någon jättekostnad. Dvs påverkan på resultatet beror på hur stort beloppet med anstånd är. Om det bokförs som momsskuld eller långfristig skuld har ingen påverkan på resultatet. Om det är lång eller kort beror på när man avser betala skulden.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.