Hjälp!!

7
HejsanHar några frågor som jag inte vet hur man bokför, om någon kan hjälpa mig med detta?Vad är dt för skillnad mellan kassa, postgiro, checkräkningskonto och bankonto, när ska man använda vad?

hur bokför man egen insättning ?

ett inköp från ett icke Eu land?

och en faktura från tullen med moms o tullavgift?Mvh Blaze
27
[quote]Vad är dt för skillnad mellan kassa, postgiro, checkräkningskonto och bankonto, när ska man använda vad? [/quote] [br] [br]De är helt enkelt olika tillgångskonton i bokföringen som hör ihop med "riktiga" konton. [br]Kassa används för en kassa med kontanter (om du t ex har butiksversamhet), antar jag (anväder inte de själv). Bankonto (t ex 1920) ska återspegla saldo och händelser på ett företagskonto du har på banken. postgiro ska motsvare ett postgirokonto o s v. [br] [br][quote]hur bokför man egen insättning ? [/quote] [br] [br]Jag antar ett det är enskild fima/näringsverksamhet du har. Så här bokför du en egen insättning (t.ex. 1000kr) av egna pengar till exempelvis ett bankonto tillhörande din fima. [br] [br]1920 Debet 1000 [br]2017 Kredit 1000 [br] [br]De andra frågorna överlämnar jag till någon annat med mer kunskat om denna typ av inköp..... :wink:
45
Kassa det är pengar du får in i kassan om du tillexmpel har en butik säljer en musik skiva och du har en kassapprat tillexmpel [br] [br] [br]Plusgiro och Bankgiro är ju att du får pengar in på konto. [br]Bara tänka efter lite ju ;) [br] [br] [br]Du sätter in 1000 kronor på DEBIT och 1000 kronor i Kredit [br] [br]och skriver typ egen insättning. [br] [br]Glöm inte att du måste spara kontoutdraget på överförningen som räknas som kvitto. [br] [br]Du måste allså ha ett kvitto på varje egen insättning som kan styrka att det är en egen insättning. [br] [br] [br]Det är för att det inte är skatte på det inte på Eget utag heller. [br] [br]Om du inte har ett kvitto så räknas det som ett insättning på företaget. [br] [br] [br]Det är för att stopa fuskadet.
27
[quote]Kassa det är pengar du får in i kassan om du tillexmpel har en butik säljer en musik skiva och du har en kassapprat tillexmpel [br] [br]Plusgiro och Bankgiro är ju att du får pengar in på konto. [br]Bara tänka efter lite ju Blink [br] [br] [br]Du sätter in 1000 kronor på DEBIT och 1000 kronor i Kredit [br] [br]och skriver typ egen insättning. [br] [br]Glöm inte att du måste spara kontoutdraget på överförningen som räknas som kvitto. [br][/quote] [br] [br]Skrev jag inte precis detta..........? [br] [br][quote] [br]Du måste alltså ha ett kvitto på varje egen insättning som kan styrka att det är en egen insättning. [br][/quote] [br] [br]Nja, kvitto och kvitto. Du måsta alltid ha en verifikation, men om du t.ex.lägger egna kontanter i din kassa så får du skriva en bokföringsorder på det och använda som verifikation. [br] [br]Från Skatteverket: [br][i]"Om det inte finns något kvitto, exempelvis när du tar ut milersättning, skriver du själv upp affärshändelsen på ett papper. Det kallas att upprätta en bokföringsorder" [br][/i] [br] [br][quote] [br]Det är för att det inte är skatte på det inte på Eget utag heller. [br] [br]Om du inte har ett kvitto så räknas det som ett insättning på företaget. [br] [br]Det är för att stopa fuskadet. [br][/quote] [br]? ? ? ? ?
45
Jo men du glömde säga att man måste ha utskrifter på sina insättningar ;) [br] [br] [br]Ville bara tillägga ;)
7
tack för svaren. [br] [br]Dt med momsen, kan man bokföra så här? [br] [br]1940 (Bank) T- 1296:- Kredit [br] [br]2640 (Ingående moms 25%) S- 1142:- Debet [br] [br]5720 (Tull & speditionskost.) K+ 154:- Debet [br] [br] [br]Mvh
7
ingen som kan svara på om jag gjort rätt på frågan ovan? [br] [br]Mvh
488
Svårt att veta när man inte har sett fakturan, men det KAN mycket väl vara rätt.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.