Hur sköter jag bokföringen själv på enklaste sätt?

9
Hej!

Har precis tänkt starta en enskild firma och har som plan att sköta bokföringen själv och undrar hur jag lättast gör detta?

Bör man använda ett bokförings/faktureringsprogram och hur fungerar det eller räcker det med att använda excel eller likande program? Vad har ni bäst erfaranheter av och har ni isf tips på ett bra och lättanvänt program till ett inte allt för högt pris?

Bokför ett bokföringsrogram automatiskt fakturor, bankärenden och det som behövs? Vad bör jag se upp med?

Är inte så bra på matte så vill gärna ha det så enkelt och smidigt om möjligt ;)

Tacksam för svar!
36
3
En enkel lösning kan vara att använda https://www.redflag.se verkar enkelt, skicka dina frågor till dem och se om den lösningen skulle passa.
1073
139
Hej, Excel är inte godtagbart för att sköta bokföringen, det anses göra det för enkelt att utföra ändringar i efterhand. Jag tycker att ett bokförings-/faktureringsprogram underlättar mycket och stor del i dessa kan ske automatiskt, dock går det inte att bortse ifrån att du ibland hamnar i lägen där det måste till en "manuell" bokföring. Ett problem vid enskild firma är att ha koll på det skattemässiga resultatet (att veta hur stor del av pengarna efter skatt som är ens egna) , där anser jag att det är mycket viktigt att ha ett bokföringsprogram som kan visa ett sådant resultat.
31
5
Hej Sofia! Jag skulle rekommendera dig att använda PromikBook, vilket är ett otroligt prisvärt program. Det är dessutom gratis i sin grundversion. Vill du testa, så kan du anmäla dig på länken nedan. (Det är gratis att ha konto) www.promikbook.com/invite/BYw5A8 MVH
36
3
[quote="Hobgoblin" post=59406]Hej Sofia! Jag skulle rekommendera dig att använda PromikBook, vilket är ett otroligt prisvärt program. Det är dessutom gratis i sin grundversion. Vill du testa, så kan du anmäla dig på länken nedan. (Det är gratis att ha konto) www.promikbook.com/invite/BYw5A8 MVH[/quote] Och en ref länk i inlägget, hur ska trådskaparen veta om du är objektiv i din rekommendation av PromikBook när du tjänar pengar på att rekommendera dem? Sluta lägg ref länkar i inlägg eller lägg en utan med och förklara syftet samt låt folk ha en valfrihet att klicka på den länk dem tycker du förtjänar.
31
5
re LB: TS skrev en fråga som jag försökte besvara. Det är så forum fungerar. Hade du LB,, ägnat lite uppmärksamhet åt det jag skrev så hade du sett att jag skrev att det är helt gratis att ha konto och programmet är helt gratis i sin grundversion. TS kan alltså testa programmet och sedan avgöra om hon vill gå vidare med det, och ev uppgradera. Hon kanske klarar sig med gratisversionen. Jag använder själv PromikBook. Lägg dig inte i framöver vad andra diskuterar i forumet om du inte har något vettigt att komma med.
36
3
[quote="Hobgoblin" post=59541]re LB: TS skrev en fråga som jag försökte besvara. Det är så forum fungerar. Hade du LB,, ägnat lite uppmärksamhet åt det jag skrev så hade du sett att jag skrev att det är helt gratis att ha konto och programmet är helt gratis i sin grundversion. TS kan alltså testa programmet och sedan avgöra om hon vill gå vidare med det, och ev uppgradera. Hon kanske klarar sig med gratisversionen. Jag använder själv PromikBook. Lägg dig inte i framöver vad andra diskuterar i forumet om du inte har något vettigt att komma med.[/quote] Så vettiga inlägg innefattar inlägg med ref länkar .. Spamma vidare nån annanstans eller ge f..n i att lägga in ref länkar. Hur ska OP veta om ditt inlägg är objektivt å inte bara pladder från nån som vill tjäna pengar. .
31
5
Du ska inte lägga dig i vad andra skriver. Jag försökte hjälpa ts och det har du ingenting med att göra. Hur kan ts vara säker på att du är objektiv och inte tjänar pengar på dina inlägg då? Du kanske är största aktieägare i Röda flaggan, eller vad det nu var du rekommenderade. Har du inget vettigt att tillföra, så stäng igen din laptop. Besserwissers som du tillför absolut ingenting.
36
3
Woow .. nån vaknade upp på fel sida idag .. =) Sluta lägga ref länkar så ser vi det du skriver mer seriöst.
1470
246
Alldeles oavsett vilket program man väljer, så tycker jag att det krävs ett visst mått av intresse för att det ska bli utfört. Det spelar nästan ingen roll hur enkelt det är, om man inte är intresserad, då kommer det ändå att rinna ut i sanden efter några månader. Utöver ett intresse så behövs det sen lite kunskap för att se så det verkar rimligt med den deklarationen man skickar iväg till skatteverket.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.