överskrider preldekl.

134
HEJSAN!När jag reggade mitt företag i Januari i år skrev jag att jag trodde jag kunde jobba ihop 150 000 netto under första året. Detta har jag nu spräckt och för att slippa restskatt vid deklarationen skall man väl kunna skicka in en ändring till skatteverket eller hur? Innebär detta då att prellskatten höjs något? Rimligen borde det väl göra det.

Om jag istället fyller i att jag kanske kommer tjäna 200 000 och sen visar det sig att jag inte alls kommer göra det, hur funkar det då? Får jag tillbaka pengar vid dekl?Jag har för övrigt letat runt på skatteverket.se utan att hitta nån bra blankett för att göra denna ändring. Någon som har en länk och gärna en snabb förklaring om hur den fylls i. Har även sökt här på forumet och hittat liknande tråd, men är inte 100% på att det är samma "problem".
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb
589
1
[url=http://www.skatteverket.se/svarpavanligafragor/foretagfskatt/foretagfskattfaq/5.18e1b10334ebe8bc8000119057.html]Här är sidan med den preliminära självdeklarationen, hos Skatteverket.[/url] [br] [br]Om det visar sig att du betalat mer i preliminär skatt än vad det slutligen blir får du tillbaka pengarna i november/december året efter räkenskapsåret, när slutskattesedeln kommer.
134
[quote="Jorgen"][url=http://www.skatteverket.se/svarpavanligafragor/foretagfskatt/foretagfskattfaq/5.18e1b10334ebe8bc8000119057.html]Här är sidan med den preliminära självdeklarationen, hos Skatteverket.[/url] [br] [br]Om det visar sig att du betalat mer i preliminär skatt än vad det slutligen blir får du tillbaka pengarna i november/december året efter räkenskapsåret, när slutskattesedeln kommer.[/quote] [br] [br]Tack så jättemycket!
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb
134
Men den blanketten alltså... [br] [br]Man ska väl inte behöva fylla i allt på den eller? Enligt MIG känns det som det egentligen räcker att fylla i karensdagar och nettoinkomst eller? Sen skriver man under övriga upplysningar typ: "mer jobb än beräknat". [br] [br]E L L E R ?
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb
488
[quote="peffen"]Men den blanketten alltså... [br] [br]Man ska väl inte behöva fylla i allt på den eller? [/quote] [br] [br]Blanketten är anpassad till alla möjliga typer av fall, så du får fylla i de rutor som passar för just dig. Om du t.ex. inte har någon inkomst av tjänst (=anställning) så fyller du inte i något där. Eller om du t.ex. har en enskild firma utan några anställda så blir det inget att fylla i i ruta 44.
134
Okej. Tack för ditt svar Karin. [br] [br]Men för att göra det enklare för mig chansar jag och ställer en "dum" fråga här. [br] [br]Jag har en enskild firma, inga anställda och skall alltså bara ändra min preliminära inkomst eftersom jag nu överskridit den. Vilka rutor skall jag då fylla i på blanketten? Tacksam för specifik hjälp. [br] [br] [br]MVH [br]Per
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.