E-bokföring, årsbokslut, justering årsskifte

4
Bokför med kontantmetoden och ska göra förenklat årsbokslut och justering för årsskiftet. Kollat igenom skatteverkets broschyrer och det ser ut som att det räcker att justera kundfodringar och leverantörsskulder som löper över året i bokslutet och låta verifikationerna vara..?
Kör med e-bokföring och har konterat som vanligt över årsskiftet och funderar på om jag måste korrigera verifikationerna?
394
1
Ja, du måste en gång per år (vid årsskiftet) kontera kundfordringar och varuskulder, göra avskrivningar, inventera lagret mm när du upprättar det förenklade årsbokslutet.[br][br]Jag förstår inte  riktigt vad du menar när du skriver:[br][quote]att justera kundfodringar och leverantörsskulder som löper över året i bokslutet och låta verifikationerna vara..?[br]Kör med e-bokföring och har konterat som vanligt över årsskiftet och funderar på om jag måste korrigera verifikationerna?[/quote][br][br]Du kan knappast ha 2 bokföringar parallellt även om det kallas dubbel bokföring.
Ulf Bjarme
4
Tack för svar. Jag läste broschyren på skatteverket[br][url=http://www.skatteverket.se/foretagorganisationer/blanketterbroschyrer/broschyrer/info/282.4.7459477810df5bccdd4800010374.html]http://www.skatteverket.se/foretagorganisationer/blanketterbroschyrer/broschyrer/info/282.4.7459477810df5bccdd4800010374.html[/url].[br]På sidan 31 tolkar jag det som att hon konterar inbetalningen som vanligt trots att fakturan skickats året innan. Dock tar hon upp beloppet i bokslutet på "omsättningstillgångar".
4
Om man resonerar som att årsbokslutet är något man räknar fram och för att få det korrekt räknar man om man några konteringar i den löpande bokföringen (de som löper över årsskiftet). Då tycker jag det låter logiskt att inte ändra verifikationerna. Men detta med bokf är inte min gren så det kan säkert vara fel?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.