Vilket datum ska bokföras?

11
Har köpt en inventarie för 5000 kr på företagets kreditkort (enskild firma) När jag bokför, vilket datum ska bokföras. Datumet då jag får varan i handen och betalar med kreditkortet eller datumet då jag betalar kreditkortsräkningen ?

Tacksam för hjälp !

Johan
507
1
Bokför du enligt kontantmetoden eller?
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
11
Jag bokför enl. kontantmetoden ! [br]/JZ [br] [br]En annan fundering! [br]Jag funderar på att gå en kurs för att få ett erkännande på mina kunskaper inom mitt område - att visa mina kunder. [br]Jag driver enskild firma! [br] [br]Hur funkar det med avdrag för kurser? [br]Kan jag göra något avdrag ? Hur mycket i såfall?, var kan jag läsa om regler kring detta? [br]Tacksam för svar! [br]/Mvh JZ
62
Enligt kontantmetoden blir det väl när du betalar kreditkortsräkningen (rätta mig någon om jag har fel), var dock uppmärksam på om detta skulle ske nära ett årsskifte då måste du läsa mer om hur du ska bokföra. Läs lite mer om det i denna tråd: [url]http://foretagande.se/forum/viewtopic.php?t=838[/url] [br] [br] [br]En intressant fråga är dock om du använder delbetalning av din kredit, att du alltså inte betalar hela summan direkt, när ska det då bokföras enligt kontantmetoden tro ?
http://www.drakbutiken.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.