Fakturera upp till 5000 kunder

52
Hej!

1. Utan tidigare erfarenhet, kan man klara av att fakturera upp till 5000 kunder på egen hand? (Faktureringen kommer ske antingen var 3e eller var 6e månad).

2. Faktureringsprogram som tex. Visma Fakturering, vad exakt är det dom hjälper mig med? (Läst beskrivningen till programmet men den säger inte så mycket)

3. Om man inte vill anlita ett faktureringsbolag för dom tar för stor del av kakan och inte klarar av det själv, vad kan ett bra alternativ va att göra då?

MVH
Hansen


2066
2
[quote author=Hansen link=topic=5625.msg27178#msg27178 date=1248644329][br]1. Utan tidigare erfarenhet, kan man klara av att fakturera upp till 5000 kunder på egen hand? (Faktureringen kommer ske antingen var 3e eller var 6e månad).[br][/quote][br][br]Har du skrivit en faktura är det mest en fråga om att upprepa 4999 gånger och sen klistra kuvert. (eller skicka in till någon som gör de åt dig, typ e-brev?)[br][br][quote author=Hansen][br]2. Faktureringsprogram som tex. Visma Fakturering, vad exakt är det dom hjälper mig med? (Läst beskrivningen till programmet men den säger inte så mycket)[br][/quote][br][br]Uträkningar, register, kontroll, överföring till bokföring, påminnelser, etc. (Hade aldrig gett min in på att skriva 20000 fakturor per år i Word.)[br][br][quote author=Hansen][br]3. Om man inte vill anlita ett faktureringsbolag för dom tar för stor del av kakan och inte klarar av det själv, vad kan ett bra alternativ va att göra då?[br][/quote][br][br]Lär dig att göra det själv, eller bit i det sura.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
1165
20.000 fakturor/år = < 100/arbetsdag = Ja, det klarar man om man har ett vettigt affärsystem som tar fram adresser, bokför dem, påminner och berättar för dig att det är dags att fakturera. Faktum är att det kanske inte är mer än 45 minuters arbete per dag. Kan rationaliseras med hjälp av kuverteringsmaskin (helst då en sådan med inbyggd frankeringsmaskin, så slipper man dubbel hantering).[br][br]Känner man att det är lite jobbigt med kuvertering och sådant så kan Postens e-Brev rekommenderas för sådant. Mycket smidigt att bara leverera en PDF-fil till dem, och dagen efter har kunderna fakturan med Posten. Inte SÅ dyrt heller. Det kräver dock fortfarande ett affärssystem som håller ordning på vem och vad som faktureras i din ände.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.