Bokföringsfråga efter betalning

9
Hejsan alla glada!

Har en ny fråga. Jo, när jag betalar en räkning via mitt plusgiro så kostar detta 1,50. Hur bokför jag detta?

Vi säger att jag hade en räkning på 50:- och för den fick jag betala 1,50:-. Kan jag skriva ihop denna post? Och i så fall, är det moms på dessa 1,50?

(Jag använder Visma Enskild Firma, dvs använder ej debet och kredit eller kontoplan.)

God natt!  8)
101
Hej,[br][br]1,50 är en bankkostnad kan jag tänka? Och på det är det ingen moms. (Så är det i alla fall för mig, när jag betalar räkningar via mitt internetkonto.)[br][br]Har dessvärre aldrig använt Visma Enskild Firma, så jag är osäker på hur det fungerar. [br]Kan du inte specificera i debet o kredit så ska du nog dela upp den i två verifikationer.[br][br]Kanske någon vänlig besökare som använder Visma Enskild Firma kan logga in o ge dig ett svar. Alternativt kan du säkert ringa Vismas support.[br][br]Hoppas det gav dig lite hjälp ;-)[br][br]//Marta
206
[br]Får du inte en särskild faktura från plusgirot eller en särskild dragning på kostnaderna under en specifik period? I sådana fall är det bättre att bokföra dessa 1.50*? när själva dragningen av kostnaden sker på kontot och inte varje gång du betalar en faktura. [br]Dras det däremot 1.50 vid varje tillfälle som du betalar en faktura så skall det bokföras vid samma tillfälle som betalningen sker...[br] [br]Bank eller plusgirokostnader är det sällan moms på.[br][br]Jag använder inte heller visma enskild firma så hur du gör rent tekniskt i det programmet kan jag inte svara på. 
Skatteverket Tel: 0771-567 567

www.kontrollerabokforing.se
9
Tack för hjälpen![br][br]Jag bokförde den samtidigt som räkningen jag betalade så får jag se i framtiden hur jag gör. Men det var bra att veta det där med momsen![br][br] :roll: Tack tack hörrni!
2360
37
Naturligtvis får man in åtskilliga miljoner men det retar mig att man tar ut den och bokföringsmässigt tar det tid. Man borde hittat på en bättre lösning.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
822
48
[quote author=lars arenander link=topic=2536.msg10120#msg10120 date=1184213123][br]Naturligtvis får man in åtskilliga miljoner men det retar mig att man tar ut den och bokföringsmässigt tar det tid. Man borde hittat på en bättre lösning.[br][/quote][br][br]Lars, vad menar du? Det är lite "luddigt" det du skriver. Har det med Maddes inlägg och ämnet att göra  :blink
1616
4
Jag tror Lars syftar på kostnaden á 1,50 vilket blir mängder med pengar precis som butikerna tar ut bra betalt för påsar. Eller som kassaservice tar för inbetalningar av räkningar direkt på servicekontoren. Självklart vill alla tjäna på sina arbeten så jag kan förstå båda sidorna av myntet.[br][br]Att bokföra småkostnader som alltid uppstår är en tidsmässig aspekt som vanligtvis inte ger lönsamhet i motsvarigheten till tiden för konteringen/bokföringen. Men ett måste för att få med samtliga kostnader.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
822
48
Aha, då hänger jag med! :)[br][br]Kassaservice är roliga: Jag skulle betala in en faktura snabbt och körde ner till kassaservice. Minns inte exakt om det var 40 eller 50 kr för att betala och ovanpå det så behövde jag faxa kvittot och det skulle de ha 40 kr för.  :nono[br][br]Varje gång jag kommer in på kassaservice så får jag känslan av att de inte vill ha kunder utan de bara väntar på att slå igen sina butiker..
1616
4
Det verkar från dem vara en vanlig attityd och för oss en vanlig upplevelse. Hade samma känsla bara för något år sedan. Numera känner de igen mig på mitt lokala kontor. När jag kommer in och ska ta ut pengar från kontot även om stora belopp så gör de inte längre någon koll på mig. Möjligtvis bara i enstaka fall för att försäkra sig om att jag fortfarande tecknar verksamheten.[br] 8)
Må väl!
2360
37
Exakt Mojo 1.50 var det. Apropå påsar så är det bland  det mest lönsamma man tar betalt för, otrolig vinst + reklam.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1616
4
Ja det är en av de mest lönsammaste produkter som finns inom dagligvaruhandel. + All gratisreklam.[br][br]Finns knappt någon annan reklamprodukt som säljer sig självt dagligen så lönsamt om man nu bortser från övriga varumärkesprodukter som säljs dyrt pga namn och kvalitetsetablering. Ex märkeskläder.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.