Nästa vecka smäller det! =)

125
1
Så var det bestämt, mycket funderingar fram och tillbaka...

Men nästa vecka smäller det: JAG SKA BLI EGEN FÖRETAGARE!  :mrgreen:

Ska fixa startkapital (kommer ta lån) och ansöka om FA-skattsedel (är väl det man ska ha när man jobbar också? ), registrera företaget och ta kontakt med eventuella blivande leverantörer...

Har visserligen en del saker jag fortfarande funderar över, men det känns bättre att ta det som det kommer nu, annars kommer jag aldrig kunna dra igång..

En livsdröm håller på att gå i uppfyllelse, och jag är så himla nervös samtidigt som det ska bli grymt roligt.  :mrgreen:

*måste få dela med mig av min glädje*
758
1
Alltid lika roligt när folk våga ta steget fullt ut :bravo
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
193
:winner Gratulerar dig till ditt beslut att köra eget företag![br][br]
125
1
tack så mycket.  :D[br][br]Känns både spännande, nervöst och massa annat samtidigt.  :D[br][br]Men jag tror starkt på min idé, är helt säker på att det kommer funka, och har funderat fram och tillbaka i några år nu, dags att göra något mer än bara fundera nu känns det som.  :D
2360
37
Lycka till, men startar du före1 juli kan du inte förlänga året, men det känner du säkert till om du nu funderat så länge. Att ha med fler verksamhetsgrenar man tycker är roligt är en annan sak man kan tänka på vid start som man kan ha glädje av senare.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
125
1
att jag inte kan få förlängt räkenskapsår har jag förstått.  :)[br][br]Visst innebär det att jag kommer bokföra "som vanligt", d.v.s. avsluta detta år den 31/12 -07, och deklarerar det 08? [br][br]Är lite förvirrad där fortfarande, då jag hört väldigt mycket olika saker gällande det där... :-?
2066
2
Ja, fast du ligger ett år efter, det är redan 2008 ;)[br][br]Att förlänga året innebär att du startar juli-dec 2008, och deklarerar det som är kvar av året tillsammans med hela 2009. Om du vet vad du gör och har koll på skattepengarna är fördelen att du kan använda årets vinst för investeringar och så att säga skjuta upp inbetalning av skatten tills 2009. Personligen ser jag inte att det ger så mycket för en ny företagare som inte är helt säker på det där med skatter och inbetalningar, håller du inte koll på hur mycket skatt du ska ut med kan det under 18 månader bli en ganska stor chock.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
125
1
:LOOOL  det är ju 2008 redan ja, vad bra att man hänger med... :-[[br][br]känns bäst för mig med förkortat räkenskapsår  (som det väl heter när man bara har från maj/juni-dec). Lite lättare att ha koll känns det som, och som sagt, chocken blir väl lite mindre än om man har förlängt och det blir fel...[br][br] :)
2360
37
Mitt inlägg försvann men sista dag för skattebetalning är i mars 2011.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
16
Alltid roligt att höra om folk som vågar ta steget att bli egen...[br]Hoppas det går bra med banken, banker brukar oftast vare ett rejält hinder att ta sig förbi
mitt företag: www.dvdkopiering.nu

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.