Köpa fastigheter och hyra ut som en investering (passiv inkomst)

0
Hej,

Jag har länge försökt fördjuppa mig inom områdett "real estate". Jag är ung, har en del tid att läsa på och försöker lära mig så mycket som möjligt. Jag läser böcker, lyssnar på poddar, kollar på youtube videor och läser på olika forum och hemsidor. Jag vill köpa en fastighet, tex en lägenhet i mitten av stockholms innerstad (Vasastaden) eller en villa i ett område på utkanten av innerstaden (bromma). Jag fräschar upp fastigheten, räknar ut ett rimligt månadspris, lägger på månlig driftkostnad och lägger upp för uthyrning. Med hjälp av den månliga betalningen betalar jag av lånet som förekommit. Är dethär möjligt. Att nå den passiva inkomsten via fastigheter? Jag uppskattar all slaggs hjälp🙂
1009
206
Hej, Var hämtar du info idag? Följer du någon som lyckats med det?
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
10
Det är bostadsbrist i stort sett i hela Sverige. Jag rekommenderar att du köper en villa med flertal lägenheter i en mindre stad och hyr ut dessa. Det skulle kosta dig avsevärt mindre än i Stockholm, men hyresintäkterna kommer att vara ungefär det samma.
Email Reklam - Få nya företagskunder redan samma dag med email reklam!
5
Hej! Har själk kikat på möjligheterna och här har du ett par saker att tänka på: - När du köper en bodstadsrätt, köper du alltid i en förening. Föreningen avgör hur länge du får hyra ut i andra hand och ingenstans i Stockholm kommer de att tillåta i mer än ett år om inte du har en super bra anledning. I småstäder kan du oftast hyra ut längre tider men då hyran ligger på mycket mindre får du oftast en knapp 500-1000 i vinst i månaden om du inte har några lån. - I stockholm är det att på till olagligt att som privatperson gå i vinst på uthyrningen i mer än väldigt liten procent so allmänt är det inte så mycket mening. Dina alternativ som jag har funnit ut är: - Köpa en Lägenhet som godtar Juridisk person som köpare under ett eget skapad AB(25k kostnad). Detta ger dig me frihet att hyra ut i korttid, airbnb osv men tänk på att då behöver du beskatta och hantera allt det som en tjänst. - Köpa en friköpt fastighet. I stostäder är det en jätteinvestering men om just utyrning är vad du vill satsa på kan man få tag i en ombyggd fastighet med redan uppdelade lägenheter(2-5 st) för 2-4 miljoner i mindre städer. Som ungerfär har jag sett att Drift ligger på ca 200k och intäkt 400-500. Tänk på då att hyresgäster i småstäder stannar oftast längre men hyran mindre. Man måste ha buffert för fastigheter, plus all skötsel etc. Detta är ett bra alternativ om man är ett gäng och tex en är bra på hantverk, en kan It osv. Tänk på att det är också skatt på det och oftast beräknas per andel (varpå också ett plus om man är fler)
12
Hej! Jag hyr ut stuga, villa och hela hyreshus. Detta är ett heltidsjobb. Det stör mig lite när jag hör folk prata om att skaffa hyreshus som passiv inkomst. Det är ett företag, det krävs jobb. Skall du äga hyreshus passivt så skall du äga aktier i ett fastighetsbolag. Nackdelen med det är att det är ännu svårare att låna pengar till än till direkt köp av hyreshus. Det som många däremot skulle kunna göra för att minska sitt jobbande betydligt genom en enkel men lite obekväm sak. Nämligen att flytta från sin dyra villa/bostadsrätt i en större stad som dom ägt ett tag. Använd vinsten från försäljningen för att lägga som handpenning på ett mindre hyreshus på en mindre ort. Sedan bosätta sig själva i en av lägenheterna. Överskottet från uthyrningen av de andra lägenheterna kommer betala all kostnader för huset, samt ge överskott som betalar delar eller alla andra nödvändiga levnadskostnader. För att mer besvara din fråga. Som jag ser det så är det en balans mellan avkastning, jobb och kapital. Ju mer jobb, desto mer avkastning på kapitalet. Tex ett hyreshus i mindre ort kan ge 30% direktavkastning på köpesumman, 75% på eget kapital. Men det kommer kräva mycket jobb, dvs är långt ifrån passivt. Jämför du mot en hyresfastighet i en storstad så är direktavkastningen på kapitalet oftast bara runt 10% innan räntekostnad eller underhåll. Dvs noll eller minus om räntan ökar. Då kan du inte ta ut någon lön alls utan det enda värdet är värdeökningen, men det är svår att utnyttja vettigt innan du säljer = omöjligt att leva på. Om du istället hyr ut en lägenhet, stuga eller villa så är jobbet relativt litet men även avkastningen i förhållande till kapitalet. Då blir problemet att kunna låna så mycket som skulle krävas för att få en avkastning som du kan leva på.
1
Jag samarbetar med personer som vill investera i renoveringsobjekt, privata investeringar, dvs de köper/står på bolånet samt lägger en överenskommen summa på renoveringen för det specifika objektet. Jag är personen som gör jobbet från A till Ö, dvs hittar det perfekta renoveringsobjektet, har kontakt med mäklare, anlitar hantverkare, gör om planlösningen, är ansvarig för material och inredning, inreder och stylar inför försäljning. Sedan tar jag 40-50% av försäljningsvinsten. Bopriserna går stadigt uppåt och är det nånstans man skall satsa sina pengar är det i denna bransch. Välkommen att höra av dig till mig vid intresse. Mvh, Sophia.
3
Givetvis kan du göra det på egen hand, har själv tagit visa ärenden på egen hand men bästa är ju om du har en advokat med så det blir till 100%. Jag har jobbat i entreprenör branschen i hela mitt liv och alltid letat efter några bra advokater. Har hittat några som jag alltid vänder mig till om det skulle vara några frågor inom juridik och de hjälper alltid mig med bästa servicen och tips. Om ni själv har några bekymmer så kan jag verkligen tipsa er om dessa [url]https://www.vasaadvokat.se/entreprenadratt/entreprenadjuridik/[/url]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.