Vår mission för Företagande.se har alltid varit att stötta företagare. Det har vi gjort i 17 år nu. Det lokala företagandet ser vi som en av de viktigaste nycklarna för att skapa ett starkt samhälle och därför så har vi utvecklat en lokal sida för varje kommun i Sverige.

Målet är att hjälpa företagare i varje kommun att hitta, hjälpa och stödja varandra för att skapa starka företag.

På din kommuns sida kommer du snart att kunna:

Skriva - blogga

Vi lanserar inom kort en editor där alla medlemmar kan dela med sig av sin kunskap och publicera artiklar, nyheter, guider och tips för läsare i kommunen.

Publicera pressreleaser

Händer det något i ditt företag med nyhetsvärde? Då kan du skicka in din pressrelease så journalisterna på de lokala redaktionerna kan snappa upp och skriva om det.

Forum och vägg

Få hjälp och hjälpa andra företagare i ert lokala forum. Skriv ett inlägg på väggen för att diskutera spännande ämnen eller bjud in till en nätverkslunch. Ni skapar själva innehållet och engagemanget.

Annonstorg

Kanske har du lagerhyllor du vill bli av med? Vill sälja ditt företag? Hitta en affärspartner eller skapa ett samarbete? Söker du en mentor? Eller behöver hjälp med tryck, design, hantverk eller någon annan tjänst? På annonstorget kan du hitta köpare och säljare och andra intressenter.

Kalendarium

Håll dig uppdaterad om vad som händer rörande företagandet i din kommun. Här får du koll på spännande event, utbildningar, nätverksträffar och föreläsningar i din kommun.

Sponsra det lokala företagandet

För att driva de lokala sidorna behöver vi eldsjälar och sponsorer.

Här är en intervju med Mattias Middelman som valde att bli sponsor i Göteborg.

Hej! Vem är du och vad jobbar ditt företag med?

Mitt namn är Mattias Middelman, och jag arbetar som digital redovisningskonsult samt driver redovisningsbyrån Älvstaden Redovisning AB i Göteborg.

Jag har arbetat som redovisningskonsult i 12 år men vill numera titulera mig som digital redovisningskonsult. Detta eftersom vi automatiserat och digitaliserat stora delar av den löpande redovisningen och därmed i princip blivit pappersfria.

Bokföring för några år sedan innebar oändliga rader av pärmar, och postgångar fram och tillbaka med bokslut och påskrifter för årsredovisningar. Detta kan idag signeras digitalt vilket underlättar för både oss och kunden.

Hur ofta besöker du Företagande.se och vad brukar du göra hos oss?

Det blir någon gång i månaden, många gånger hamnar jag inne på sidan via era nyhetsbrev. Jag gillar forumet mycket, där man kan ta del av råd av andra företagare. Det blir lite som ett digitalt nätverkande.

Vi lanserar Lokalsidorna och du har valt att bli sponsor för Göteborg. Varför valde du att bli det?

När Timmi berättade för mig om upplägget lät det väldigt unikt, eftersom det blir mera av ett lokalt onlinecommunity för företagare. Där man förhoppningsvis kan knyta åt sig bra kontakter.

Min förhoppning är också att det inte bara blir ett digitalt nätverk utan att det även kan resultera i fysiska träffar. Trots att vi är en digital redovisningsbyrå värderar vi vikten av den personliga kontakten gentemot både kunder, leverantörer, nätverk och samarbetspartners.

Det kommer flera nya funktioner på Lokalsidorna, vilken av funktionerna ser du fram emot mest?

Det lokala forumet hoppas jag kan skapa stor nytta och leda till intressanta kontakter. Även editorn där vi kan dela med oss av våra kunskaper och expertis inom bl.a. skatt - i utbyte mot andras expertisområden.

Vad betyder företagande för dig?

Företagande för mig är en livsstil. Det är en kombination av både ansvar och frihet. En hårfin balans som hela tiden behöver vårdas.

Men det handlar också om att erbjuda denna frihet och ansvar för anställda. Älvstaden Redovisnings vision är att kunna erbjuda detta åt våra anställda, där de kan råda sin tid själva och arbeta därifrån de känner sig mest bekväma.

Vi värderar individens egentid och familjeliv. Så passar det bäst att arbeta i hemmet så ser vi det som en självklarhet.

Företagande handlar också om utveckling, både företaget i sig och individuellt. Därför tror jag det är viktigt med erfarenhetsutbyte med andra företagare. Där fyller Företagande.se en god funktion med sin plattform.

Tycker du också att det lokala företagandet är viktigt?

Vi söker nu sponsorer för varje kommun och har satt ihop ett Lokalt sponsorpaket där ditt företag blir exklusivt och branschunikt. Paketet är väldigt prisvärt och ger ett stort värde tillbaka och samtidigt som det stödjer vårt arbete med att hjälpa kommunens småföretagare.

Vill du veta mer om vad det innebär att bli Lokalsponsor?

Fyll i formuläret:Ambassadör i din kommun

Vi söker ambassadörer och eldsjälar som brinner för företagandet i just din kommun. Du har koll på det lokala näringslivet och gillar att skriva och hålla ordning på ett lokalt onlineforum. Låter det spännande? Skicka ett mejl till [email protected] och skriv några rader om dig själv.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.