Du kan även ta ett företagslån med dina fakturor som säkerhet och på så sätt frigöra kapital och öka företagets kassaflöde och företagets likviditet. Att komma i gång med en lösning för factoring är oftast enkelt och du kan i många fall ha dina pengar på kontot redan samma dag.

Vill du omvandla dina fakturor till likvida medel – klicka här

När passar factoring ditt företag?

Factoring är en typ av finansieringslösning som passar dig med företag som är verksam i en bransch med långa kredittider eller projektcykler då det kan försätta dig som företagare i likviditetsbrist. Factoring är vanligt inom till exempel byggbranschen och konsultbranschen där det oftast förekommer löpande utlägg i form av löner, inköp och skatt.

  • Genom att sälja vidare dina fakturor får du betalt direkt och slipper vänta på långa kredittider från dina kunder.
  • En annan fördel med factoring är, förutom att du får likvida medel till företagskontot, att du även slipper stå för kreditrisken beroende på om det är factoring med eller utan regress.
  • Du frigör även tid från administrativa sysslor och du kan fokusera mer på det du är bra på och att driva ditt företag vidare.

Med factoring kan du sälja eller belåna kundfakturor och få betalt direkt av factoringföretaget i stället för av kund. Upplägget är ett utmärkt sätt att eliminera kredittider och minska risken för att likviditetsproblem uppstår om en kund dröjer med sin betalning.

Jämför finansieringsalternativ på toborrow.com

Vad är skillnaden mellan fakturaköp och fakturabelåning?

Vid fakturaköp anlitar du ett bolag som köper dina fakturor och tar över kreditrisken, de tar hand om allt administrativt arbete i händelse av att en faktura inte betalas. Vid fakturabelåning tar du i stället ett företagslån med dina fakturor som säkerhet och du är själv fortsatt ansvarig för att driva in betalningar och liknande.

Vad kostar fakturaköp och fakturabelåning?

När du söker efter den mest kostnadseffektiva lösningen för fakturaköp är det en god idé att använda en jämförelsetjänst. Till exempel den som Toborrow erbjuder. Genom att bara göra en ansökan kan man få svar från flera långivare och enkelt välja det alternativ som bäst passar företaget. För företagare erbjuder Toborrows partners en mängd olika finansieringsalternativ, inklusive företagslån, EIF-lån, fastighetslån, byggnadskreditiv och kontokredit.

Oavsett om ditt företag behöver förbättra likviditeten, minska kreditrisker eller förenkla hanteringen av kundfakturor, så är Toborrow en pålitlig partner när det gäller att jämföra factoringslösningar och långivare. Genom att använda Toborrow för att jämföra långivare kan du snabbt få tillgång till likvida medel, minska administrativt arbete och förbättra likviditeten. Besök Toborrow för att jämföra factoringalternativ och långivare.

Fakta om Toborrow

  • Jämför företagslån, factoring och leasing
  • Svar inom 24 timmar
  • Låna upp till 20 miljoner
  • Endast en kreditupplysning från UC

Läs mer här om vad Toborrow kan göra för ditt företag

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.