Böntacos, indisk tapas, kebab eller thaifood! Listan kan göras lång på alla spännande rätter som numera kan inhandlas vid gathörnet från en food truck!

”Food trucks” och ”streetfood” är två nya företeelser på våra gator. De ger en positiv känsla till staden och gör att människor upptäcker nya maträtter. De har blivit populära och är tillgängliga lite överallt. Staden börjar leva upp med både nya badplatser och matplatser!

Men det är också en chans för många att starta upp ett eget företag som tidigare bara var en dröm. Att få äga en restaurang är dyrt, men att köpa en foodtruck är billigare. De ökar också mångfalden och många kulinariska läckerheter ges chansen att få smaka på.

Marknaden är ännu inte mättad, så många fler foodtrucks skulle kunna rulla på våra gator. Centerpartiet har gjort dessa urbana matställen möjliga och kan vi också få deras förslag om förenklingsregler för småföretagare att gå igenom.

Stockholms stad har medgivit försök med totalt 100 st foodtrucks på våra gator till och med 31 mars 2015. Det kommer att ske en utvärdering av försöket under hösten 2014. Låt oss hoppas att denna faller väl ut och att vi kan se fler nya foodtrucks, få fler småföretagare och nya spännande maträtter på en gata nära Dig!

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.