Detta är del 2 - Här är del 1 Tankar som ger Resultat.

Visste du att allt i ditt liv är ett direkt resultat av vad du tänkt fram till idag? Dina tankar är med andra ord en guldgruva. De flesta av oss har inte som vana att tänka i de här banorna eftersom vi inte fått lära oss något om den här förmågan att skapa. Vi pratar om tankens kraft men få verkar kunna använda den.

En person som önskar bli professionell inom något område gör så klart klokt i att söka upp någon som redan har kunskapen och på så sätt ta del av dess lärdom och erfarenhet. Dessvärre frågar vi ofta våra närmaste vänner, familj och kollegor om råd för det är där vi känner oss trygga. Då glömmer vi ofta bort att fråga oss själva om personen i fråga har en erfarenhet av vad vi faktiskt eftersöker.

Så hur fungerar våra tankar och hur ger oss de resultat vi har idag? Napoleon Hill inleder sin klassiska bok Think and grow rich med meningen; ”Tankar är saker”. De är högst reella och tar fysisk form när vi använder dem. Kan vi studera och skapa oss en förståelse för att våra tankar är levande så inser vi hur viktigt det är att tänka på vad vi vill istället för det motsatta.

Tänker du?

Det är klart jag gör tänker du säkert. Men att tänka aktivt är inte något som vi lär oss på skolan eller något unversitet idag. Detta till trots för att det är genom våra tankar vi kan börja skapa de resultat vi vill ha. Att tänka förväxlas ofta med mental aktivitet men skillnaden därimellan är stor. Mental aktivitet är när vi tänker på det som varit; minnen, den gamla goda tiden, de situationer i livet där vi påverkats av något och situationer som begränsat oss. Att tänka däremot ger oss möjligheten att skapa våra egna tankar inifrån och välja att se lösningar och utveckling i allt vi gör. Du kan med andra ord börja skapa de resultat du vill se här och nu genom att du tar kontroll över dina egna tankar.  

Vi är drivna av vår undermedvetna och gör det mesta i våra liv på automatik. När vi inte tänker är det vårt undermedveta och våra gamla programmeringar som styr våra liv. Vi lever då i en mental process istället för med aktiva tankar.

Är du nyfiken på vad du tänker så kan du bara se över dina resultat, då dina resultat är en direkt reflektion av vad du tänkt fram till idag. Men kom ihåg att det bara speglar de tankar du tidigare tänkt och de kan du förändra nu. Det är genom dina aktiva tankar du väcker din inre potential.

Kan jag lära mig att tänka aktivt?

Att lära sig att tänka är något vi kan lära oss på precis samma sätt som vi kan lära oss att spela ett instrument eller köra bil. Tänk på hur du gick tillväga när du lärde dig köra bil. Du gick till en körskola och tog körlektioner. Du studerade lagar och skyltar och övade på att köra för att bygga upp en färdighet som en bra förare. Slutligen klarade du provet och fick ditt körkort.  

Det samma gäller dina tankar. Den stora skillnaden dock är att när du lärt dig tänka är det viktigt att fortsätta öva för att då de resultat du vill ha. Ditt undermedvetna kan alltså köra din bil men ditt undermedvetna kan inte tänka åt dig. Det är en aktiv process som pågår i ditt medvetande.

Var börjar jag?

Det är oerhört viktigt att stanna upp, ta ansvar och tänka. Fråga dig själv vem som har den erfarenhet du faktiskt eftersöker och rikta din uppmärksamhet dit. Vem kan hjälpa dig att komma vidare för att du ska kunna komma dit du vill? Har personen du frågar själv de resultat du vill ha? Det är viktiga frågor att ställa sig och det är ett aktivt bevis på att du tänker för du söker då lösningar där de finns. Annars famlar vi ofta i blindo utan att ta ansvar.

Du har precis samma möjlighet som varenda människa att lära dig att förändra din tankeprocess. Du måste bara vara villig att göra jobbet och jobba för vad du verkligen vill ha istället för det motsatta. När du gör det kommer du att bli rikligt belönad.

Läs fortsättningen: Vad säger din perception

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.