Detta är del 4 - Här är del 1, Tankar som ger Resultat.

Jag minns inte! Jag kommer aldrig ihåg människors namn! Jag minns inte vad det heter! Jag kommer inte ihåg varför! Känner du igen dig? Det är dessvärre inte ovanligt att vi säger det här till oss själva – dagligen!

Många tror att de är födda med ett dåligt minne och att de inte har en chans att förbättra det. Men jag har glädjande nyheter; det finns inget dåligt minne - däremot finns det mer eller mindre tränade minnen.

Minnet går att träna upp på precis samma sätt som vi kan träna upp muskel-massa i armar och ben. Du kan också lära dig att minnas namn och telefon- nummer på olika sätt. Däremot får ingen människa ett vältränat minne hux flux. Vi måste därför medvetet göra något aktivt varje dag för att förbättra vårt minne och hålla det aktivt.

Aktiv träning

Att förbättra minnet är en aktiv process som vi på väldigt effektiva sätt kan använda oss av genom att vi ger oss själva lite tid varje dag för att öva. Tänk dig vad som händer när du bryter armen och blir gipsad under en längre tid. Under de veckor armen läker har du inte samma möjlighet att använda armens muskler. Det leder till att armen blir otränad och muskelmassan minskar. När vi tar bort gipset så måste vi börja träna armen igen och bygga upp muskel-massan.

Det är ingen större skillnad på vårt minne och muskelmassan i en bruten arm. Både minnet och muskelmassan är färskvara. Det här innebär så klart att hur otränat ditt minne än må vara så har du alla möjligheter att bygga upp det redan idag för att skapa bättre resultat i ditt liv imorgon.

Daglig träning

Så hur kan du öva ditt minne dagligen för att balansera hela ditt intellekt? Du kan till exempel använda dig av bilder när du vill komma ihåg ord eller olika nummer. Skapa en bild av en specifik nummerkombination och plocka sedan alltid fram den bilden när du ska komma ihåg den här specifika kombinationen. Det är en kreativ och rolig process som kan hjälpa dig enormt. Använd dig av färger och former för att göra arbetet lättare.

Nästa steg är att börja uppmuntra dig själv och dagligen påminna dig om hur gott minne du har och vad du faktiskt kommer ihåg. Snart kommer du att märka att du minns mer och mer. Du visar dessutom dig själv uppskattning som stärker din självbild.

Våra intellektuella förmågor i samarbete

Att utveckla våra intellektuella förmågor innebär att använda oss av; 1. Vår intuition 2. Söka lösningar 3. Börjar träna upp vår perception. Vi använder vårt sunda förnuft och börjar skapa nya rutiner. De här rutinerna är konstruktiva och viktiga så vi vill nu verkligen utveckla vår förmåga att komma ihåg att hålla vårt fokus här.

Vårt minne är som ett lager. Vi kan dock genom vårt intellekt börja välja att komma ihåg saker och ting som lyfter oss och som hjälper oss att skapa möjligheter istället för det motsatta. Med ett gott minne garderar vi oss ifrån att lätt falla tillbaka i samma gamla spår som också ger oss samma gamla resultat. Ett starkt minne gör att vi kan gå tillbaka till de positiva erfarenheter vi haft och utveckla dem vidare för att nå nya, bättre och mer glädjande resultat.

Läs fortsättningen: Din skapande fantasi

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.