kaffebönorSnart kommer kaffe kanske inte att smaka kaffe längre. I alla fall inte de mörkrostade sorterna vi dricker idag. Stora producenter av kaffe vill ha en enhetlig smak och mörkrostat gör det lätt: det jämnar ut aromer och maskerar brister i smaken.

Men nu börjar de bästa bönorna avsättas och skeppas vacuumförpackade istället för i vävsäckar, en förbättring som tillåter rosterier att tillverka kaffe med smaker som apelsin, rostad mandel eller olika bärsmaker. Denna typ av experiment skakar om den stora kaffemarknaden, till exempel har Starbucks börjat sälja ett ljusrostat kaffe. I takt med att kvaliteten förbättras kommer kaffet att bli ljusare och mörkrostat kaffe kan komma att förpassas till historien.  

Källa: Nytimes.com

Stöd vårt arbete

Bli medlem och hjälp oss försvara företagarnas villkor

Vi är en fri röst för företagare – utan presstöd eller särintressen. Med ditt stöd kan vi fortsätta granska myndigheter, dela kunskap och driva debatt i frågor som påverkar dig som företagare.
Tillsammans gör vi skillnad för landets värdeskapare.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar: