1. Tjäna mer pengar genom att skriva ner dina idéer

Skaffa ett anteckningsblock och försök att bära det med dig vart du än går. Så fort du kommer på en idé så skriver du ner den. Läs igenom blocket regelbundet.

Bra affärsidéer kan komma när som helst. När du kör bil, sitter, går, sover, står i duschen eller under ett samtal med någon. Du vet aldrig när de bästa idéerna kommer och många gånger är de väldigt enkla så de nästan känns onödiga att skriva ner, men gör det ändå. Många gånger är de enklaste idéerna de allra bästa.

Om du inte skriver ner dina idéer snabbt är det stor risk att de går förlorade när annat kommer i mellan.

2. Koppla av och reflektera över dina finansiella mål

Ta regelbundna pauser för att koppla av och reflektera över dina mål och de hinder som håller dig tillbaka från att uppnå dem. Under dessa stunder av avkoppling, kommer många gånger idéerna som kan spara dig timmar, dagar och ibland år av hårt arbete.

3. Använda trollstaven

Tänk dig att du har en trollstav som du kan veva över din nuvarande situation eller problem. När du gör detta försvinner de problem som står mellan dig och ditt mål.

Låter det flummigt? Liknande tekniker används av elitidrottare och framgångsrika människor inom alla områden.

4. Fantisera om dina mål

Om ditt mål är att bygga upp ett framgångsrikt företag, fantisera då hur det skulle se ut 3-5 år från nu.

Hur stort skulle det vara? Vilken typ av människor skulle du att arbeta med? Vilken typ av rykte skulle du ha på marknaden? Vilken roll skulle du ha?

Ju oftare du dagdrömmer om ditt mål, ju mer detaljer kan du skapa och desto snabbare kommer du att nå fram. Även denna typ av mental träning används inom idrotten för att skapa resultat utöver det vanliga.

5. Hur du kan bli miljonär genom Mindstorming

Vissa använder ordet brainstorming, Brian Tracy pratar om mindstorming. Detta är enligt Brian den mest kraftfulla metoden för att stimulera kreativt tänkande. Den kallas även för 20-idé-metoden.

Brian utvecklar – ”Fler människor har blivit rika, inklusive mig själv, med hjälp av denna än någon annan metod för kreativt tänkande som någonsin upptäckts. I själva verket kan enbart denna teknik göra det möjligt för dig att uppnå ekonomiskt oberoende.”
Metoden är enkel. Ta ett problem eller ett mål som du har och skriv det högst upp på ett papper i form av en fråga. Till exempel, om ditt mål är att fördubbla din inkomst under de närmaste 12 månaderna, ska du skriva, "Hur kan jag dubbla min inkomst under de närmaste 12 månaderna?" Du ska sedan disciplinera dig själv att skriva minst 20 svar på den frågan.

Du kan skriva mer än 20 svar om du vill, men du måste använda din disciplin och viljestyrka för att skriva minst 20 svar.

Många gånger kommer de allra bästa idéerna i slutet när du många gånger måste tvinga fram dina svar.

6. Spara dina pengar och bli miljonär

Om du skulle spara 1000kr per månad, från det att du började arbeta vid 20 års ålder fram till den dag du gick i pension vid 65 års ålder, och att du investerat pengarna smart som gav dig en genomsnittlig ränta på 10 %, skulle du vara värd cirka 3-4 miljoner. 540 000kr av dessa är dina undanlagda pengar, resten är ränta.

Brian Tracy menar på att chansen finns att din disciplin och din beslutsamhet att fortsätta spara, år ut och år in, skulle ha en sådan effekt på din karaktär och din personlighet som du skulle kunna tjäna långt mer än 10 % per år. Med detta tankesätt skulle vem som helst kunna bli miljonär.

Vad du kan göra nu direkt

Fokuserade frågor stimulerar ditt sinne och provocerar fram kreativitet. Bestäm dig för ett mål och fråga sedan dig själv. Varför har jag inte redan uppnått detta? Vad är den främsta orsaken? Är det något annat mål som skulle motivera mig mer?

Nu är ju inte pengar allt och det som är bra är att dessa tips är att de går att använda på alla områden i ditt liv. Lyckligare familj, bättre hälsa, mer fritid, du sätter gränsen.

1 kommentarer
Jesper
2014-09-21 23:53
Bra artikel! Genom att tänka som en miljonär, är din medvetslöshet kommer att tro att du är det. Detta kommer att hjälpa dig att nå ditt mål.
0
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.