Det finns nämligen endast ett sätt att få någon att göra något, det är att få vederbörande att själv vilja göra det. Kom ihåg att det är det enda sättet som finns.

Kom också ihåg att dina kunder inte vill att man säljer saker till dem. De vill helst köpa själva.

Under min egen tid som säljare har jag aldrig känt att jag har sålt något till någon. Kunderna har alltid köpt av mig. I stället för att försöka pracka på och sälja in varor och tjänster har jag istället fått kunden att självmant ge mig sina önskningar, vanligen som svar på mina frågor.

Jag lärde mig själv tekniken då jag hörde talas om en man i antikens Grekland. Han heter Sokrates. Sokrates lyckades att med frågeteknik få in människor på nya tankebanor genom att just ställa frågor.

Bemöta invändningar

Skapa positiva reaktioner – akta dig för negativa Ett nej är oftast ett ”kanske” eller ”jag vill ha mer information” eller ”om du övertygar mig så säger jag JA!”

Ta aldrig ett nej för ett svar
Din uppgift är att hjälpa kunden till ett bra beslut och det är därför viktigt att du möter kunden professionellt. Du måste etablera en god kontakt med kunden. Då kunden känner förtroende för dig som person så kommer kunden också att följa din rekommendation och ditt säljerbjudande. Då kommer kunden att säga JA!

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
Jan Roostal
2011-04-11 13:00
Hej, kanonbra skrivet, det kan jag inte nog ofta påminna mig själv om, att fråga, fråga och lyssna, samt komma ihåg, att ett nej är ett behov att få veta mer. Har lagt en länk, från min blogg ovan till inlägget. Först nu såg jag Ditt efternamn, inte konstigt att Du skriver bra... Jag har någon bok av Dig hemma, som jag skam sägandes nog inte läst. Dags att plocka fram den! 🙂 mvh Jan som driver företaget Smart Hemsida Se mer...
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.