Jag var för några veckor sedan och föreläste för en Kommun. Det var chefen på lön, som hade hittat mig och hon undrade om jag hade med kort varsel möjligheten att komma?

Hon berättade att dom hade haft det tufft hela våren, det hade varit konflikter och en nyanställd hade nyligen sjukskrivit sig. Det ser ut som om hon inte kommer tillbaka, så vi behöver inspireras för att orkar ett tag till. 

Det hon också berättade var att det är så otroligt svårt att anställda personer inom området lön, HR och pension. Det är ingen som verkar vilja arbeta, och vi som tycker det är så roligt. 

Varför är det så? 😏

Jag sa inget då, men när jag var på plats så gjorde jag ett avslöjande. Det är ju så att jag är inte enbart "Din mentala hälsoinspiratör", utan jag har ju fler ben. Jag är ekonom sedan 80-talet och 2005 började jag med löner, något som jag tycker är otroligt roligt. 

Där och då på stående fot, fick jag erbjudande om att komma och arbeta hos dom. Jag tackade och log, men jag har hittat min godispåse för att jag ska ha ett bra välmående. 

Jag kan bara instämma, varför är det så svårt?  

Visst det är ett stort ansvar, men ändå. Att få arbeta med lön, pension och HR är så utvecklande. Möjligheterna är så många, där du kan ta hand om helheten i ett mindre bolag, eller bli specialist inom tex en kommun inom ett område. Eller varför inte som en konsult som kliver in i olika bolag, för att stärka upp flera verksamheter. Idag är det också många som är digitala, så du behöver inte ens vara ute hos kunden utan vart som helst, med ett bra wifi. 

Idag har jag för egen del enbart en gnutta lön i ett av mina uppdrag, men det jag har fått ta tag i den här våren det är ett nytt pensionsavtal. Ett område som inte riktigt lockat mig, men nu har jag fått göra mig nyfiken och det är faktiskt lite intressantare än innan. 

Jag tycker att vi har sopat uppgiften lön, pension och HR under mattan alldeles för länge. Därför tycker jag det är dags att få fler att upptäcka enorma möjligheter som området erbjuder. 

Eller vad säger ni som arbetar med lön, pension och HR? Visst behövs det anställas fler, och med det stärka upp utbildningar där området får en bättre status. 

🌞 Önskar en underbar dag!

💖 Din mentala hälsoinspiratör Tina i Luleå som älskar att snurra fart på tankar stora som små kanske som en liten drake. 

Bilden är gjord av Maud Bexelius i Boden

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.