Tittar man på Steve Jobs presentation inför lanseringen av Iphone under Macworld Conference & Expo 2007, kan man se att han bara använder bilder för att förtydliga sitt budskap. Oavsett längden på presentationen så lämnade alla som lyssnat på Steve Jobs lokalen med en fullständig förståelse av det som presenterades.

Vi kan alla dra nytta av Steve Jobs teknik.

Här är fem tips hur man presenterar som Steve Jobs från Jim Confalone, grundare och kreativ chef för ProPoint Graphics, ett New York baserat företag som designar professionella presentationer.

1. Ta reda på vilket budskap din presentation har och klargör det

Steve Jobs insåg att människan inte kan behandla för mycket information vid ett och samma tillfälle. All information eller data som inte har ett specifikt meddelande kan försvaga effekten av din presentation. Använd endast bilder som stöder ditt budskap.

2. Ta reda på varför folk lyssnar på dig

Din publik har kommit för att lyssna av en viss anledning. Det är viktigt att förstå varför de lyssnar på dig så att du kan utföra din presentation på ett sätt som gör dem mer mottagliga för ditt budskap. Samma presentation kan se olika ut beroende på om din publik är aktieägare, ingenjörer eller säljare.

Se även: 24 tips som minskar din rädsla för att hålla tal

3. Gör en omedelbar personlig koppling

Steve Jobs började alltid sina presentationer med att skapa en känslomässig kontakt med publiken, trots att hans mål var att sälja. Denna kontakt bygger empati, vilket i sin tur uppmuntrar publiken att vara mer mottaglig för vad du har att säga.

4. Håll publiken fokuserad på dig som talare, inte på din presentation

Publiken är inte på din föreläsning för att titta på dina bilder. De är där för att se på och lyssna på dig så se till att de hela tiden fokuserar på dig. Det kan innebära att du håller i någonting som de måste vara uppmärksamma på eller att du har en tom bild i din presentation så att publiken tvingas titta på dig. Steve Jobs gjorde ofta så för att hela tiden få publikens uppmärksamhet riktad mot sig.

5. Lär dig innehållet

Du bör kunna innehållet i din presentation så bra att du är bekväm att utföra presentationen helt utan bilder. Steve Jobs var noggrann med sina förberedelser och skrev ner allt. Andra presentatörer föredrar att ha en viss spontanitet i sina presentationer. Oavsett vilket stil du har bör du kunna ditt innehåll då det ger dig lyxen av lugn och klarhet. Det är viktiga komponenter till en bra presentation.

Vilket är ditt bästa tips inför en presentation? Kommentera nedan.

Källa: entrepreneur.com

Missa inte: Steve Jobs framgångsfaktorer - 7 tips


0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.