Startsida
av Sveriges Franchisetagare
Sveriges Franchisetagare
0 foruminlägg
3 artiklar
Jag är en ungman på 19 år som tar studenten juni 2016. Sedan 2 år tillbaka blev jag intresserad av franchising. Min fråga är, vilken utbildning ska jag gå om jag vill läsa till mer om franchise? finns det kurser? program? vilken väg ska jag gå mot? Vore tacksam om ett svar!

 

Svar av Love von Gertten, Ombudsman på Sveriges Franchisetagare

Om du är intresserad av att bli franchisetagare så kan det absolut vara en fördel med akademisk utbildning, även om det inte alltid är en förutsättning. Vilken utbildning du sen väljer beror väldigt mycket på vad du vill arbeta med. Inom många koncept så är det tydligt vilka kvalifikationer franchisetagaren behöver ha, exempelvis som optiker eller mäklare.

Om du just nu inte har någon särskild inriktning så skulle jag i dina kläder satsa på en utbildning som innebär att man fokuserar på ekonomi eller entreprenörskap. Utbildningar inom detta finns på de flesta större högskolorna och universiteten. Att kunna följa sin ekonomi kommer alltid vara viktigt som företagare.

Om det är så att du funderar på att bli franchisegivare tycker jag att du skall gå exakt samma bana. Det viktiga där är att du redan innan du blir franchisegivare har en eller flera pilotenheter så att konceptet du vill att andra skall betala för är ordentligt testat.

Läs mer om franchise och ställ din fråga till experten här

Taggar:

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.