Detta är del 3 - Här är del 1 Tankar som ger Resultat.

Din perception visar hur du ser saker och ting i ditt liv. Den är färgad av de trosuppfattningar, tankar, vanor och idéer du bär med dig. Om två människor observerar samma sak så skulle de antagligen ge oss två olika beskrivningar. Vi ser alla saker och ting olika eftersom vi har så olika vanor, tankar och idéer beroende på de miljöer vi befinner oss i.

Perceptionen är vår tolkning av världen. Om vår perception är inställd på det negativa är det vad vi kommer att se och vad vi kommer att skapa mer av i våra liv. Dock har vi en naturlig lag som visar oss att allting i vår värld har en precis lika stark motkraft. Lagen om polaritet. Det här betyder att det inte skulle finnas något kallt om inte något är varmt. Det skulle inte finnas något långt om inte något var kort. Det innebär också att det inte kan finnas något problem utan att det finns en lösning till det. Det är essentiellt att förstå att det är din perception som avgör det här. Tror vi att det är svårt att sälja, driva eget eller arbeta med det vi älskar så blir det också svårt. Om vi lär oss att förstå och använda vår perception så kommer vi att kunna förändra vår situation och se lösningar istället.

Paradigm

Återigen får vi gå in och nosa på paradigm då de är så grundläggande i våra liv. Paradigm är inlärda beteenden som ligger dolda i vårt undermedvetna och upplevs som osynliga för att vi inte är medvetna om dem. Det är vanor och beteenden vi fick lära oss som små barn och som gick rakt in i vårt undermedvetna innan vi hade lärt oss att skapa oss en egen uppfattning om saker och ting i vårt liv.

Ett paradigm är alltså en samling inlärda beteenden eller vanor vi lever ut på automatik. De här beteendena och vanorna ligger i vårt undermedvetna och har en tendens att bromsa oss för att vi inte har en förståelse för var de kommer ifrån och hur vi ska kunna skapa förändring.

Våra paradigm håller oss fast där vi är tills vi börjar ifrågasätta varför det sker. Så för att börja skapa förändring måste vi vara villiga att se över och ifrågasätta våra gamla tankar och idéer.

Vem bestämmer i ditt liv?

Vår kultur är ett paradigm. Det är kollektiva tankar och beteenden och de påverkar oss mycket mer än vi tror. Om du lyssnar på nyheter som förmedlar oro och ekonomisk kris så blir du antagligen påverkad. Om du lyssnar på upplyftande nyheter och söker lösningar så kommer du att finna mer av detsamma. Vår perception bestämmer dock vad vi fokuserar på.

De flesta skulle nog säga att de bestämmer i sina egna liv till trots för att de inte lever de liv de verkligen vill. Om du verkligen bestämde i ditt eget liv skulle du göra det du mår bra av och lägga din energi på vad du älskar, eller hur? Så våra paradigm kontrollerar även vad vi lyckas med. Får du inte till förändring så är det antagligen ditt paradigm som säger dig att du inte kan eller att du inte ska klaga över det du har.

Våra paradigm kontrollerar dessutom vår perception. Har vi sedan barnsben fått lära oss att fokusera på bekymmer, begränsningar och dålig ekonomi så kommer vi antagligen inte se annat än bekymmer, begränsningar och dålig ekonomi. Börjar vi ifrågasätta de här programmeringarna så skapar vi utrymme för att vår perception ska kunna förändras.

Hur ser din värld ut?

Stanna upp och tänk över vad din perception visar dig. Vad ser du? Vad upplever du? Är det något du blir lycklig av? Du kan så klart vara tacksam för det du har men tänk på att vara tacksam är något helt annat än att vara lycklig. Lycka är som en förälskelse riktad till sig själv och det du gör i livet.

Infinner sig inte lyckan? Börja då gymnastisera din perception. Börja mjuka upp den så att den inte sitter fastlåst åt ett håll. Utmana dig själv och börja medvetet söka efter lösningen till varje problem du möter under en 30 dagars period. Om allt har en polaritet så det är din uppgift att hitta dem. När du gör det förändrar din perception – förändrar du din värld.

Läs fortsättningen: Ditt perfekta minne

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.