Nätverkande är ett kraftfullt verktyg för att hitta kunder när man driver eget. Om det inte kommer naturligt för en så finns det fler sätt att gå till väga för att träna och aktivt möta branschfolk. Det finns bland annat branschspecifika organisationer som jobbar med att sammankoppla människor i sin respektive bransch. Dessa är ett hett tips att leta upp och hålla koll på. Ofta arrangerar dessa event, både online och ute på lokal, där alla är ute efter att skapa kontakter och nätverka. Nyckeln är att bygga relationer och låta människor veta vad du gör och vad du har att erbjuda. Var inte rädd för att be om introduktioner till potentiella kunder och var alltid professionell och artig.

Kunderna finns på sociala medier

Sociala medier som LinkedIn, Twitter och Facebook kan vara utmärkta platser att koppla ihop sig med potentiella kunder. Se till att din profil är uppdaterad och professionell och att du är aktiv på plattformarna. Dela ditt arbete, erbjuda värdefullt innehåll och interagera med andra i ditt nätverk. Även här ska du inte dra dig för att ta kontakt med potentiella kunder och presentera dig själv och dina tjänster.

Sök upp plattformar för frilansjobb, antingen generella eller specifika för din nisch och bransch. Det finns många plattformar för frilansjobb som kopplar samman frilansare med kunder. Dessa plattformar kan vara bra ställen att hitta arbete, men konkurrensen kan vara tuff. Se till att din profil är komplett och att du har en stark portfölj av arbete att visa upp. Var säker på att skicka in högkvalitativa förslag för projekt som matchar dina färdigheter och erfarenheter.

Be om referenser

Rekommendationer eller testimonials från nöjda kunder kan vara ett av de bästa sätten att hitta nytt arbete som frilansare. Be dina kunder skriva några korta meningar om varför de tyckte att det var bra att jobba med dig som du kan dela i dina sociala kanaler och hemsida.

Att hitta kunder som frilansare kräver en kombination av hårt arbete, uthållighet och en strategisk approach. Var proaktiv när det gäller att marknadsföra dig själv och dina tjänster, och var inte rädd för att prova nya strategier. Med en stark portfölj och ett professionellt uppträdande kan du bygga en framgångsrik frilanskarriär och hitta de kunder du behöver för att lyckas.


0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.