Finanskrisen ger dig chansen!
Snålblåsten viner och har redan trasat sönder folkhemsidyllen. Stora misskötta företag som Saab och andra faller. Mcdonalds-konceptet missbrukas av oseriösa företagare och folk tvingas jobba kvartstid, halvtid och 75 % för skräplöner med usla arbetsförhållanden och utan möjlighet till att bli kreditvärdiga i banken eller få anständig pension.

Välfärden i gungning
Kommuner, landsting och stat drar ner på den allmänna skola- vård- och omsorgsverksamheten och avslöjanden på löpande band beskriver hur privata vårdkoncerner behandlar gamlingar sämre än hur svinen förr sköttes på de forntida fattighusgårdarna.

I sådana tider föds och behövs entreprenörer
Du som kollar den här sajten kan vanligtvis räknas till den slags personligheter som gärna vill påverka sina egna liv och möjligheter. Om du dessutom förstår att det inte finns något specialknep eller Quick Fix för att åstadkomma ett framgångsrikt företagande, eller bli rik (på ett lagligt sätt) utan förstår att det bara är hårt och ofta långvarigt metodiskt arbete som ger resultat – ja då har både du och samhället glädje av dina ambitioner.

Det är sådana som du som kommer att ta landet ur krisen. Inte de väloljade pratmakarna i näringsdepartementet.

Kolla ensamvargarnas fabulösa framgångar
Undersök storföretag som startades av ensamma, envisa, tjuriga entreprenörssjälar som steg för steg byggde sina företag. Se på den framgångsrikaste av dem alla i modern tid- en av världens nu förmögnaste personer som grundlade en världsomspännande koncern. Ingen kan köpa ens den minsta aktie i det företaget. Hur tror du IKEA skulle sett ut idag om blanka kostymskrudade riskkapitalister fått härja fritt i den aktieportföljen?

Brist på pengar år inget hinder för framgång
Jag har tröskat det här i andra artiklar här på Företagande. Jag har efterlyst folk som vill tillverka, eller sammanställa eller sälja och exportera svenska varor, inhemska eller del-importerade och förädlade här i landet.

Vi behöver inte fler rot- eller rutfirmor, som lever på andras redan surt förvärvade kronor. Vi behöver företag som bidrar till landets ekonomi. Som ger exportinkomster. Som gynnar tillverkningsindustrin. Som skapar riktiga jobb.

Vill du sälja saker men saknar startkapital?
Du behöver ingen hemsida, eller butik, eller varulager eller distributionsapparat eller annonskampanjer eller trycksaker. Ge mig 37 spänn så skall jag berätta exakt hur du skall göra. Det hårda metodiska tidsödande arbetet får du utföra själv. Har du en produktidé, behöver en slant men får inga lån? Tre jobb: ordinarie jobb, extrajobb och ytterligare extraknäck några år framöver medan du filar på din idé kommer att ge resultat. Precis så har alla gjort som lyckats. Undvik ”Blanka-Kostym typerna”.

Hårt arbete, lägre inkomster och kortare semester
Är det enda som hjälper dig att skapa ett stabilt företag på sikt. Lycka till!

Glättigt konsultkvitter leder ingen vart

Det är bara detsamma som att kissa i byxorna utomhus på Julafton.

Varmt och gott i början men förskräckligt obehagligt efter ett tag.

…sky is the limit…  God Jul!

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.