Mara för många!

Jag var och tittade på Stockholm Marathon för några veckor sedan. 18 000 anmälda deltagare med stora förväntningar på att genomföra 42 kilometers löpning i mer än 25 gradig värme och gassande sol.

Många tränar oerhört mycket under de sista månaderna för att genomföra ”maran” det var dock nästan hälften i år som var nyanmälda löpare. Det finns säkerligen de som tränat intensivt det sista kvartalet och tar sig igenom loppet med stor ansträngning. För de som ej är tränade tillräckligt för 42 km på asfalt och stekande värme är skaderisken stor.

För många gör det mer skada än nytta att utsätta kroppen för en sådan kraftig ansträngning och därför finns det risk att skorna hamnar på hyllan en lång tid efter loppet.

Njutning för smarta!

Dela upp dina fysiska aktiviteter så du istället regelbundet utför dem dagligen och planerar in dem i ditt liv, då kommer du spara tid och minimera tiden för rehabilitering som annars lätt uppstår efter en riktigt hård ansträngning. Genom att du dagligen rör dig mer än 30 minuter så du hinner bli varm, då uppnår du en godtagbar daglig rörelse.

Om du ökar på rörelsen och varierar den, då kommer du snart uppnå god hälsa och livskvalitet. Du kommer dessutom känna hur energin och njutningen ökar.

Stress för få och självkänsla för fler!

Genom att du kontinuerligt rör dig kommer du äta bättre och bränna av en stor del av den stress du kanske bär på. Din livskvalitet, självkänsla förbättras successivt och du kommer känna dig stark och harmonisk.

Rörelsen och kosten ökar din energi kontinuerligt, du kommer känna dig nöjd med dig själv och det förstärker självkänslan.

Höj din prestanda!

• Minst 45 minuters rörelse per dag
• Variera din rörelse, promenad, cykling, styrketräning m m
• Ät regelbundet, 3 huvudmål samt 2-3 mellanmål per dag
• Kost med lågt GI
• Bli din egen coach, se dig som en vinnare
• Bättre måluppfyllelse, ökad motivation och livskvalitet

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.