Del 1. Förändringsarbete är en spännande sysselsättning. Det är vägen emot dina mål och drömmar. Att förändra och att själv börja skapa vägen du går efter är att använda din mänskliga potential. Du har antagligen mött människor som gör dig glad, inspirerad och upprymd bara genom att du är i närheten av dem.

Denna glädje sprider sig ofta som en löpeld och gör att du börjar se möjligheter.

I vårt samhälle har vi länge pratat om hur vår kost påverkar oss – det vi äter och dricker. Att vi ska andas djupt och stressa ner. Att vi ska träna regelbundet och tänka positivt. Men vi pratar sällan om våra nära relationer och hur de påverkar allt i våra liv.

Det som fascinerar mig i mitt arbete är människans förmåga att påverka. Vi lever i ett hav av energi och ingenting står stilla. Allting är i rörelse till alla tider. Det här gör att vi också måste vara i konstant rörelse. Det innebär att ingenting kan stå stilla eller vara konstant eller kroniskt.

När vi börjar förstå detta begrepp inser vi också att vi alltid har en förmåga att påverka den situation vi befinner oss i. Om du möter en person som gör dig glad och inspirerad så har du tagit till dig av deras positiva vibrationer. Så påverkbara är vi människor – vare sig det gäller positiv eller negativ stämning.

Du har valet att lära dig att kontrollera din egen frekvens – ditt eget humör i vilken situation du än må vara. Din mentala styrka att välja dina egna tankar är en grundsten i mänsklig potential. Vill du fortsätta utvecklas och nå dina mål och drömmar måste du välja att omge dig med människor som har ett öppet sinne. Människor som inspirerar och stärker.

Napoleon Hill skrev i sin världskända bok Think and grow rich:
”När män först kommer i kontakt med brottslighet avskyr de det. Fortsätter de att vara i kontakt med brottslighet blir de vana vid det och uthärdar det”.

I förändringsprocessen hamnar vi alltid i vägskäl där vi måste göra det som är bra för oss för att kunna komma vidare. Att välja en positiv miljö och spendera tid med människor som vill detsamma är essentiellt.

Övning

Ta tillfället i akt och var medveten om hur människor och situationer påverkar dig under en veckas tid.

Se hur du hanterar olika människor och situationer.

Möter du många bromsklotsar som inte ser möjligheter kan det vara värt att ifrågasätta varför du befinner dig i denna relation.

Låt inte någon ta dina drömmar ifrån dig.

Lycka till!

Läs del 5, sista delen

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.