De 5 viktigaste stegen du behöver för att plocka fram den ur din egen bakficka. Då jag arbetar med människor som önskar förändring på olika plan i livet är frågan om mänsklig potential något som ofta kommer upp i mitt arbete. Här får du tips om hur du ska kunna komma i kontakt med den och längre fram lära dig att använda den.

Steg 1: För att få till förändring måste vi göra en förändring

Att förändras och lära känna sig själv på djupare plan är som jag ser det detsamma som att använda mer av sin mänskliga potential. Det är medveten och fokuserad förändring inombords och det uppdagande du gör om dig själv som ger dig möjligheten till förändring i livet generellt.

Steg 2: Tillåter du dig själv att vara unik?

Vad gör du bra? Vad är du riktigt duktig på att förmedla? Vad är du så bra på att du gör det på automatik? Vi är alla unika och har alla något helt enormt inom oss som vi kan lära oss att plocka fram inifrån. Ofta måste vi börja med att vänja oss vid tanken att vi alla faktiskt har en obegränsad potential i våra ägor. När vi gjort detta är halva jobbet gjort. Sätt fokus på det unika med dig!

Steg 3: Börja studera din tankeprocess

Våra tankar har en tendens att begränsa det mesta vi gör och det vi åstadkommer i våra liv. En tanke som säger att det inte går sätter så klart käppar i hjulet för dig. Då är det gott att se över varför du har en tro om att något inte går. Är det något gemene man säger eller är det något du fått lära dig? I båda fallen är det viktigt att förstå att dina tankar spelar dig ett spratt. Din tankeverksamhet är en hel vetenskap. Lär dig att förstå den!

Steg 4: Är du bekväm eller rädd för misslyckande?

De flesta av oss är väldigt bekväma och tycker oss ha det bra nog med den lön vi får in varje månad, den relation vi befinner oss i eller den bil vi kör. Man ska ju inte klaga. Det är inget fel med att vara tillfreds men vår bekvämlighet får inte förväxlas med vår rädsla att gå vidare och skapa mer. Det är heller inte ovanligt att höra människor i 35 års ålder som inte vill starta en ny karriär för de ser sig själva som för gamla. Det är aldrig försent att skapa förändring så fråga dig själv om du är för bekväm eller om du är rädd att misslyckas – för även det går det att göra något åt!

Steg 5: Åt vilket håll går du och varför?

För de flesta av oss är det en process att välja vidareutveckling och det kostar så klart vår energi. Många gånger måste vi gå långt åt höger innan vi förstår att vi kan balansera det med vänster. Vi behöver till tider uppvaknande som ruskar om oss rejält för att vi ska få ner fötterna på jorden och våga känna på livets enorma potential istället för, som vi annars lätt gör - invagga oss själva i en lullig tristess och en idé om att vi alltid gått till höger. Fråga dig själv varför du går dit du går!

Slutligen kommer här ett par viktiga frågor du bör ställa sig själv för att komma i större kontakt med din inre potential.

  • Tror du på mänsklig obegränsad potential?
  • Är det din bekvämlighet eller din rädsla att misslyckas som gör att du inte medvetet väljer att upptäcka mer av din potential?
  • Om du hade ett år kvar i livet, vad skulle du göra då?
  • Är det du gör idag en verklig en källa till glädje?

Svara ärligt på dessa frågor och resan är igång. Du har möjligheten att lära känna potentialen och den väntar på att få komma till uttryck genom dig – här och nu!

Läs fortsättningen om vår mänskliga potential

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.