Enheten består av två delar. Den ena delen innehåller kamera, accelerometer, gyroskop, flygtidssensor, mikrofon, högtalare och en laserprojektor. Den andra rymmer ett batteri, och de sätts ihop med hjälp av magneter.

Vad kan den användas till?

Framförallt fungerar den som en AI-chatbot fast du ger kommandon genom att tala till den, ungefär som du tilltalar Google-assistenten eller Siri.

Man kommer att kunna använda AI Pin för telefonsamtal, för att skicka meddelanden, få en sammanfattning av sin e-post och spela musik. Den kommer även fungera som språktolk och stödja näringsmål genom att identifiera mat med hjälp av datorseende. I situationer där det inte är lämpligt att tala till eller lyssna till enheten kommer du istället kunna få information visuellt i handflatan. Och bara i handflatan: hittar enheten ingen hand kommer inget att visas.

Hur kan den användas?

Utöver att man kan starta/pausa uppspelning av musik, ta emot samtal och ta foto så har ytan på enhetens framsida en annan viktig funktion. Det är via den man aktiverar mikrofonen för att tala med sin chatbot. Ai Pin lyssnar alltså inte på något som sägs om du inte först trycker på enheten.

Produkten lanseras i USA den 16 november och kommer att finnas tillgänglig i tre färgalternativ. Priset är satt till 699 dollar för själva enheten sedan tillkommer en abonnemangskostnad på 24 dollar i månaden.

Vision

Humane samarbetar med företag som Microsoft och OpenAI vilket ger tillgång till några av världens mest kraftfulla AI-modeller. Visionen med Ai Pin är att integrera AI-teknik på ett sömlöst sätt i människors liv för att underlätta vardagen.


0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.