danska hundskogar

1

Som barnfamilj finns det många saker att ta hand om. Det kan dock också vara så att du sitter en helg och inte vet vad du ska göra. Många barnfamiljer har en hund som husdjur. Kanske vill du hitta en aktivitet som även inkluderar din bästa vän? Det är roligt att göra något tillsammans hela familjen, och barnen kommer säkert att älska när din hund är med. I Danmark är hunden det populäraste och mest älskade husdjuret. Det finns många goda skäl till detta. Bland dem är att hunden fäster mycket vid dig och familjen, och att de flesta hundraser är bra familjehundar. Många hundar är bra med barn, och barnen älskar att leka med dem, så det är självklart att ha en hund som snart kommer att bli en älskad familjemedlem. Läs här om du vill ha bra förslag på vad du kan göra tillsammans i familjen med din hund. Det finns massor av aktiviteter som är roliga för både barn och hund. Läs vidare här och bli smartare.



Ta den till skogen



Många experter pratar om hur digitala medier påverkar barn mycket och mer än vi tror och vet. Vi glömmer att läsa böcker och komma ut i naturen eftersom ipads och telefoner har ersatt underhållningen vi brukade göra. Det är hälsosamt att vara tillsammans och inte sitta med varandras surfplatta. Därför är det självklart för dig att ta en promenad i hundskogen! Här kan ni alla få frisk luft, närvaro, underhållning och din bästa vän kan bränna lite krut. En hundskog är ett inhägnat område reserverat för hundar. Det gör att hundar kan leka hur glatt som helst. De kan nosa runt i hundskogen, springa utan koppel och träffa andra hundar. Det är viktigt att du kan kalla din hund till dig om något händer. Annars är hundskogar superkul för hela familjen. Barnen kan leka i skogen medan hunden leker i hundskogen och du kan njuta av en paus medan du kan prata med andra hundägare. Alla får frisk luft, och ni blir alla berörda. I vissa hundskogar finns även agilitykurser där man kan träna med hunden. Det ska bli kul för barnen att få vara med. Det kan vara fransar, balanshinder etc. Barnen kan stå i slutet av utmaningen och stå redo med en goding till hunden när den gör det. Om du har en valp eller liten hund kan du hitta en hundskog för små hundar. Här kan hunden och ni alla känna er trygga. Att ta en promenad i hundskogen är kul för alla parter och det är en succé man kan upprepa!



Lek med hunden



Barn älskar att leka, och det gör hundar också! Därför är det självklart att planera ett spel för hela familjen. Det kan vara en kurragömmalek där både barn och hund kommer att utmanas och ha mycket roligt. Det är också ett spel som du som vuxen lätt kan delta i. Du kan ge hunden en godbit när den har hittat dig eller ett av barnen. Tänk på att göra detta i ett område som är avspärrat och som hunden känner till. Det kan vara superkul för alla i familjen och det kommer att träna hundens sinnen. Det kan också finnas andra spel som du kan schemalägga. Barnen kommer att älska att du måste leka och inte göra vuxenaktiviteter. Det kommer att ta bort dem från iPad och ut och få lite frisk luft, och ni kommer alla att ha det bra tillsammans. Det kan också vara så att du spelar frisbee med hunden. Det finns massor av spel som ni alla kan ta del av. Sök på nätet eller använd din fantasi.



Spendera tid med andra hundar



Kanske är du kompis med ett par som också har barn och hund? Uppenbar! Då är det perfekt att umgås tillsammans. Hundarna kan leka tillsammans och känner de varandra väl kommer de definitivt tycka att det är roligt och vill ha det trevligt tillsammans. Barnen kan leka tillsammans och ni vuxna kan njuta av god mat och prata. Det kan också vara så att ni alla vill göra lite aktiviteter tillsammans, och det blir bara ännu roligare att det är andra som också kommer och bidrar.



Det är bra för hundar att lära sig att umgås med andra hundar och att bete sig i andras sällskap. Det kan därför vara en bra övning.



Närvaro är viktig



Det behöver inte heller vara en vild eller rolig aktivitet man måste göra för att vara tillsammans. I grund och botten handlar det bara om att vara tillsammans och inte så mycket mer än så. Man kan därför också bara vara hemma och roa sig med spel, en film eller annat där hunden kan klappas medan man tittar på film eller på annat sätt känna att den är en del av närvaron och gemenskapen. Det är viktigt att visa att man vill ha varandra och umgås med varandra. Därför kan du komma överens om att ha en telefonfri dag där du inte behöver titta på telefoner eller ipads. Hunden och barnen kommer ofta att känna sig försummade om ni måste kolla mejl eller meddelanden när ni har kommit överens om att vara tillsammans. Försök därför på bästa sätt att prioritera kvalitetstid tillsammans. Det kan göra stor skillnad och kommer att föra er alla närmare varandra. Det är en viktig prioritering och din hund kommer också att märka när den prioriteras. Det kommer att kvittera dig med mycket viftande och bli ännu gladare än det brukar vara. Vardagen kan bli hektisk, så det är viktigt att umgås. Ta en kväll tillsammans under veckan eller en helg där ni fokuserar på familjen och samvaron



vänliga hälsningar

Lars olsen

https://www.hundeskove.dk/

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.