Planer på att öppna ett litet företag i sommar!

3
Hej! Jag är en kille på 18 år! Och jag har länge haft i tankarna att jag velat öppna ett eget företag! Under en tid har jag funderat på vad jag vill göra för företag! Men nu vet jag att jag vill göra ett nytt klädesmärke, eftersom det är kläder jag brinner för!

Jag har inte en aning om vad jag skulle välja för kategori i det här forumet men det här kändes bäst (Presentera dig och ditt företag)! För jag hade tänkte berätta vad jag planerat om mitt företag!

Och det jag vill är att jag ska börja väldigt smått, kanske med en internet sida, men sedan bli större o större! som jag ska kunna driva samtidigt som jag pluggar, men som det inte är för mycket arbete med!
Jag hade tänkt köpa in en rätt liten mängd kläder till att börja med! kanske 100 st! och då är det 10 st olika klädesplagg och 10 st av varje sort! Det jag undrar nästan mest är , vad kostar det att köpa tyg från ett företag och även sy upp kläderna på ett syföretag! jag har ''googlat runt'' lite. men har inte hittat något vettigt! Det finaste tygerna man kan få tag i är tyg från Italien och det är finast att sy upp dom i Schweiz, har jag hört! inte för jag kanske tänkt att just gå in på det finaste så! men vad skulle kostnaden va ungefär, skulle va väldigt glad om nån kunde berätta för mig ungefär vad det skulle kosta! och hur ska jag gå till väga för att få kontakt med dessa företag?

Ni får gärna ge mig tips o råd om allt! o har ni några frågor om mitt framtida företag så får ni gärna fråga på!

Mvh Adam
90
Hej Adam, Först och främst vill jag önska dig lyckat till med verksamheten. Här bjuder jag på lite tips. först och främst krävs alltid en bra affärside´ Sedan bör du ställa dig ett par frågor. 1. hur mycket vill du satsa 2. Vilka är kunderna 3. Vilken hjälp kan du tänkas behöva ha? 4. Bokföring, skatter och juridik är sådant som ofta kan anses som krångligt. Fundera på om du kan lösa detta själv, ta hjälp av någon med erfarenhet eller hyra in en konsult tänk på att det ganska ofta krävs tålamod innan affärerna börjar gå bra och att det ganska ofta blir dyrare än vad man tänkt sig. Ha därför marginaler både vad det gäller tid och pengar. MVH Billy www.affelin.se
www.affelin.se www.facebook.com/AffelinBda
3
Jag har skrivit en målsättning kan man säga! där jag har svar på dom frågorna du skrev! Men jag hade tänkt satsa 40 000 kr att börja med! eftersom jag bara ska driva en internet sida i början! Så tycker jag att det känns som det borde räcka! Eller vad tror du?
90
40 000 tycker jag låter som en hyfsad start, Fundera på vilka kostnader som du tror att du kommer ha. Vad tror du att hemsida kostar t.ex.? varulagret? marknadsföringen, bolagsregistering mm. Mitt förslag är att ställa upp en riktig ekonomisk planering i excel(eller likande). MVH Billy
www.affelin.se www.facebook.com/AffelinBda
3
Tack, för hälpen, det uppskattar jag!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.