Hur gör ni när det kommer till att skapa en logga?

12
Har funderat på hur man bäst går till väga om man vill ta fram en logotyp.. gäller det som vanligt att spana runt omkring sig, eller ska man vara nytänkande och riskera en pannkaka?

Vad tycker du?
Hur gjorde ni?

/Linus
Jobbar med hlr
102
Jag fick kontakt med en tjej via detta forumet![br]En duktik och lyhörd person som är mycket lätt att bolla ideér med.[br]Hon tog fram allt för att trycka allt från visitkort, reklamskylt till muggar.[br][br]Rekommendar att du kontaktar henne: j_gustavsson83[snabelA]yahoo.se[br]Hennes hemsida: [url=http://www.finurligform.se]www.finurligform.se[/url][br][br]//Peo
Antikvariat: www.pslinden.com - alltid med bild & resumé - Pins o sånt: www.psbutiken.com
2066
2
Beror helt på vad du har för krav, vad du vill uppnå och vad du kan själv. Vi är hyffsat duktiga själva på att arbeta med grafiskt materiel, men valde ändå att ta fram vår nuvarande grafiska profil, inklusive logotyp, tillsammans med en grafisk formgivare.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
44
Hej Linus![br][br]Vi kan erbjuda er en ny logotyp för 1000kr och du får de första logotypförslagen inom ett par dagar. Sedan fortsätter vi med den logotyp du gillar mest tills du är helt nöjd.[br][br]Vår portfölj hittar du på [url=http://www.nicepricewebb.se/portfolj]www.nicepricewebb.se/portfolj[br][/url] och m du har några frågor så kan du skicka ett mail till [email][email protected][/email][br][br]Med vänlig hälsning[br]Marcus
Mobilanpassad Hemsida - www.marcusk.se
11
Jag har gjort vår logo till vår e-butik helt själv! Jag tycker faktiskt det är ganska enkelt.[br][br]Det du bör tänka på är vad du gillar och vad som förknippas med din verksamhet. Sedan försöker du bara göra något som ser bra ut med det, ibland kan det räcka med text, eller ibland är det så bra att du får med någon bra bild som symboliserar din verksamhet.[br][br]Allt har egentligen med fantasin och din kreativitet att göra... funder, fundera och åter fundera .. så blir det bra tillslut :-)
Jag jobbar med väskor och accessoarerMaisstore.se
Sommarjobb - Vi hjälper dig att fixa sommarjobbet!
163
Jag gjorde också den till min första butik själv. (Se länk nedan)[br]Den andra fick jag hjälp med - jag visste dock "ungefär" vad jag ville ha.[br]Jag tog hjälp av www.webbia.se, hon är jättebra![br]Första: www.alskadebarn.se[br]Andra: www.favoritsmycken.se[br][br]Har du någon kompis du kan bolla med? [br](Visa dina logotyp-exempel för.)[br]En logga är ju en viktig sak...
Tina - www.alskadebarn.se & www.favoritsmycken.se
10
Släng upp ett projekt på http://www.freelancer.com .[br][br]Beskriv vad du vill att loggan skall säga mm.
8
Loggmakarna hugger som hajar här på forumet verkar det som. :)[br][br]Jag jobbar bl.a. med att göra 3D modeller av logotyper. Vill du flasha till det lite alldeles extra när du väl har din logga så tveka inte att ta kontakt med mig på [url=http://www.assetmedia.se]http://www.assetmedia.se[/url].[br]Där kan du även se något exempel (så som min egna logga överst på siten).
10
Jag tycker inte att någonting ska hindra dig från att göra din egen logotype. :) Däremot rekommenderar jag att du kikar på andra företags logotyper, för det finns en del gemensamma nämnare hos en bra logotype. :) [br][br]T.ex. att den ska vara lätt att känna igen, inte för rörig, funka både i stort och litet format samt symbolisera ditt företag på ett bra sätt. :) Visst behöver du inte vara orginell, men tänk på att om den är för enkel kan den bli misstagen för något annat företags logotype! :) Gör gärna flera stycken innan du bestämmer dig, och visa dem för folk. [br][br]Lycka till! :)
10
visst ska man tänka själv, men bolla gärna med grafisk formgivare/art director/ dyl. också.[br][br]med dina tankar och deras kunskap om vad olika färger och former förmedlar blir det bästa resultatet![br][br]lycka till!
20
Alla ni som vill hitta en font till företaget rekommenderar jag detta:[br][url=http://www.1001fonts.com/]http://www.1001fonts.com/[/url][br]Där kan ni direkt se hur fonten blir utan att ladda hem och installera. [br][br]En font är väldigt viktigt för ett varumärket ![br][br]Ex: Viking Line har sålt in sin font så att det hela har blivit ett varumärke. De behöver inte längre skriva hela namnet utan man vet direkt att det är Viking Line när man ser bokstäverna [color=red]NG LI[/color]. Detta är exempel på bra font och samtidigt typsnitt!
[center][color=red] | Lista på hur du syns gratis på internet | [/color] [color=#a70707]
Dataservice [/color] - [color=#a70707]Fjärrsupport[/color] - [color=#a70707]Webbyrå[/color] - [color=#a70707]Föreläsningar[/color]
| DataExpressen  |
[/center]
64
11
Sök på Brands Of The World på Google och bli inspirerad. Koka en kopp kaffe och låt fantasin flöda.
17
http://fiverr.com/ 5$ eller ca 35 SEK för en, duger den inte, betala 35 kr till någon annan. Småpengar för en sådan sak som en logotyp. Den som jag köpte av gjorde tre stycken exempel som var snygga, ändrade typsnitt och pill men själva bilden/ikonen är jag nöjd med. Ska nog köpa några fler så man kan jämföra lite. Ju bättre beskrivning av verksamheten desto bättre kan de ju göra.
119
[b]Brands Of The World[/b] Åhh... Här fanns det inspiration! Har bara kikat lite på förstasidan, men jäklar vilka proffsiga loggor det finns här! Tack för tipset, itbmedia!
peterkorkala.se - godis24.se, japanfakta.se, faktabank.se. Håller på att starta upp e-handel på godis24.se
64
11
[quote="pkaze" post=42455][b]Brands Of The World[/b] Åhh... Här fanns det inspiration! Har bara kikat lite på förstasidan, men jäklar vilka proffsiga loggor det finns här! Tack för tipset, itbmedia![/quote] Så lite så, bäst av allt. Det är vektorgrafik!
bolt3010
Det är helt tomt i er portfölj på hemsidan.
1
Hej! Jag heter Emelie och jag kan hjälpa dig att ta fram en snygg logotyp. Du får det professionellt i vektor för att kuna göra olika typer av tryck, i färg och i svartvitt, i CMYK och i RGB (för tryck och web) och i olika filformat för olika ändamål. Mitt företag heter Magical Arts & Media of Sweden. Läs mer på: www.magicalartsandmedia.com Mail: [email protected] Tel: 0700 - 38 11 30 Välkommen!
1616
4
Ska inte gå in för djupt på var jag har min spetskompetens... för här gäller det att ducka... I branschen är det vektorgrafik som gäller. Det du främst ska titta på är alltså inte någon som kan visuellt paketera en tanke snygg utan någon som praktiskt kan skapa en skalbar logotyp som i sin form ska bli identifikativ med din verksamhets profil och innehåll. Den ska vara applicerbar på verksamheten och påvisa samt förmedla rätt intryck till målgruppen samt bygga det stöd och förtroende verksamheten ska förmedla. En logotyp ska fungera lika väl i liten form som i stor. Den kan vara rent textbaerad eller ta stöd av en symbol. Det finns till och med de företag som inriktat bygger upp sitt varumärke kring en symbol, APPLE biter sig tag bra i just den ideologin. Utifrån en vektorbaserad, normalt EPS-fil är dessutom färgsättningen normalt enklare. Färgsystem som fram tills idag är standard är PMS (PANTONE MATCHING SYSTEM, men även förekommande fall CMYK och för webb RGB (SRGB) med HEX definition.) För att du ska slippa hålla på med sådant brukar de normala företagen gå till en designer, grafisk formgivare, typograf eller illustratör. Dem fungerar som en kvalitetssäkring att utgå från din profil till att skapa något unikt med identitet inriktat på din verksamhet.) Dem har också oftast bättre koll på rådande trender (där specifika designtrender bör följas) och vilka logotyper som idag existerar så at tman minimerar risken för intrång i upphovsrätten eller varumärkesrätten.
Må väl!
2360
37
En logga som man blir nyfiken på varför. Min med ett foto från tidig höst 1917 på en rödakorssyster som är nyutexaminerad. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.