Pressmeddelande: Sökes: Bloggare med skrivkramp

20
Pressmedelande från Yabot
[size=16pt]:: Sökes: Bloggare med skrivkramp ::[/size]

Yabot presenterar nu en koppling från myYa (my.Yabot.net) till Blogger. Kopplingen gör att inlästa nyheter automatiskt kan skickas till användarens blogg.

- "Detta är ett utmärkt sätt att få idéer till vad man ska skriva om", berättar Mats Ingelborn grundare av Yabot. "Genom att nyhetsurvalet sker på de nyckelord som du är intresserad av eller din blogg ska handla om får du rätt material direkt in i Blogger."

Bland de 70 milljoner bloggar som finns idag är endast 22% aktiva (Källa: BusinessWeek, 25 apr 2007). En av anledningarna är givetvis att det i längden är svårt att komma på intressanta, fyndiga och läsvärda inlägg inom de ämnen man fokuserar.

- "Nyheten skickas formaterad direkt till Blogger för vidare bearbetning av bloggaren", fortsätter Ingelborn. "Faller detta väl ut kommer vi även att utveckla gränssnitt för andra blogg-system."

Yabot erbjuder ett flertal sätt att integrera nyheter med befintliga system och tar därmed en naturlig plats i utvecklingen av sociala nätverk.
Yabots nyhetstjänst finns idag lanserad för Sverige, Finland (på svenska) och Storbritannien. Dessutom kan myYa användare hämta nyheter från Norge, Finland (på finska), Danmark och Tyskland som alla är under uppbyggnad.

myYa är webbtjänsten som gör det möjligt att, baserat på sökord, göra egna urval ur massmedias nyheter och löpande presentera dem på webbsida, intranät eller blogg. Varje nyhetsartikel kan man dessutom publicera en kommentar till.  myYa är gratis de första 45 dagarna och kostar därefter ca 250 kronor per månad.


Om Yabot
Yabot (http://www.yabot.se) är en webbtjänst som samlar in nyheter från över 500 olika öppna svenska mediekällor. Dessa görs sökbara med fritext och/eller nyckelord samt korsrefereras. Yabot erbjuder gratis prenumeration via epost på nyheter som matchar en vald sökprofil. För mobila användare finns en mikro-sajt som kan läsas från mobiltelefonen ( http://se.yabot.mobi ). Yabot finansieras med annonser som publiceras på webbsajten, inkluderas i prenumerations-mejl och adderas till nyhetsfiler (RSS). Webbtjänsten lanserades under våren 2006 och omfattar svenskspråkiga mediekällor. Yabot Ltd, som har utvecklar och äger Yabot, kommer under 2007 att utöka antalet mediekällor vad gäller både antal och språk, samt presentera fler nationella Yabot-sajter.

Namnet Yabot kommer från spegelbilden av det engelska ordet "today".

Yabot :: Reflections of today

http://www.yabot.se
mailto:[email protected]
355
1
Bra idé men ni skulle nog be utvecklarna att lägga ner lite tid på att skriva javascript. Provade några av de "färdiga" scripten på sidan för att lägga nyheter på hemsidan men ser att detta inte fungerar.[br]Ta då hellre och lägg upp länkar till sidan istället.
20
Hej, och tack för dina synpunkter.[br]Vi har under de senaste veckorna gjort en hel del förändringar på sajten, detta har tyvärr medfört lite "strul".[br]Nu hoppas jag dock att allt ska fungera. Både det "gamla" och de nya coola funktionerna.[br]/Mats :roll:

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.