Lönegaranti som konsult vid konkurs?

1
Hej
Jag och min man är delägare (20%) i ett bolag, den andre delägaren har 80%.
nu har han utan förklaring kastat ut oss och vägrar betala våra löner och uppsägningstider. Det kommer bli en rättsprocess och vår advokat säger att vi har goda chanser att " vinna" men de håller på att förstöra hela bolaget och allt vi byggt upp. Kunder o leverantörer ringer och försäljningen har helt stoppat o all personal har sagt upp sig. Så nu är risken att bolaget går i konkurs under processen, vad händer då med våra krav? Vi har jobbat som konsulter med endast det bolaget i 4 respektive 7 år, som uppdragsgivare. Vi står nu utan löner. De trodde det var enkelt att driva bolaget och skulle ta över men allt har bara blivit en katastrof för bolaget och oss. De har aldrig jobbat aktivt i bolaget, bara dykt upp ca 2ggr om året för avstämning. Detta har drabbat oss hårt och oron över att aldrig se våra pengar är stor.
Tack på förhand!
Mvh. Maria 
1478
248
Det går inte att svara på det eftersom din fråga är för motsägelsefull.  Du säger 'löner och uppsägningstider'  och 'jobbat som konsulter'

Så, har ni varit anställda eller har ni varit inhyrda konsulter på F-skatt?

Har ni varit anställda så finns det en viss möjlighet till lönegaranti.  20% räknas knappast som en 'väsentlig' andel, och dessutom ska ni i så fall ha haft en bestämmande roll i företaget för att vara diskvalificerade för lönegarantin.

Har ni däremot fakturerat konsultarvode från ett annat företag så lär ni inte få nåt, då blir det en vanlig fordran i konkursen.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.