Trolöshet?

0
Vi är ett säkerhetsföretag med egen tillverkning.

En f d delägare, som varit med o startat vårt företag o som hade försäljningsansvaret, slutade för en månad sen, ”återlämnade” delägarskapet o gick oss ovetandes till vår värsta konkurrent. Vi har nu, vid genomgång av f d delägarens dator, upptäckt att,

1. F d delägaren medvetet dolt inkommande förfrågningar o sedan vidarebefordrat dessa till nya arbetsgivaren. Delägaren har dessutom räknat ut pris till kunder o skickat offerter i jobbmailen ist för att göra en sedvanlig offert o sedan skickat dessa till en person hos nya arbetsgivaren. Vi uppmärksammades detta av en gammal trogen kund.

2. F d delägaren har på företagsdatorn tillskrivit utvalda av våra kunder att han lämnar oss men att dessa är välkomna har köpa av denne.

3. F d delägaren har i samband med kundbesök lämnat en körjournal som det såhär i efterhand visar sig inte stämma med f d delägarens kalender. Vi har upptäckt uttag av körersättning i samband med f d delägarens vissa semesterdagar. Vi har också kontrollerat vissa påstådda besök som alltså inte utförts.

Vi undrar - hur anmäler vi detta o vilka möjligheter finns för skadestånd?
Dustman

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.