Får inget företagskonto pga skulder

Anonym
Hej . Är ny här hoppas det blir rätt .. Jag har fått ett erbjudande av min arbetsgivare att ta över verksamheten i hans bolag (han vill gå i pension) med befintliga kunder och hyra fastigheten billigt samt att jag får hyrköpa maskinerna som finns ,vi har idag en omsättning på 5 miljoner kronor. Nu till det jobbiga jag behöver starta ett eget AB och jag har de 50.000 som behövs men jag får kalla handen hos alla banker jag pratar med för att kunna starta ett företagskonto och sätta in de 50.000 på, på grund av att jag har skulder hos KFM
Vad ska jag ta mig till ....?

Har redan pratat med våra leverantörer och förklarat för dom hur allt ligger till och dom har inga problem med att företaget kommer få dålig kreditvärdighet får handla på fakturor trots detta men banken sätter ju stopp för det hela ....
36
3
Kika på https://www.redflag.se där får du företagskonto i deras service, skicka dem ett mail å snacka med dem.
102
22
Kan du inte köpa aktierna istället för inkråmet och låta din arbetsgivare ge dig tillgång till existerande bankkonton istället?
4
2
Nja ..Han har ju fastigheterna i sitt AB för 4 mille och jag vill inte köpa fastigheten jag nöjer mej med att hyra .. för att ev köpa loss även dessa längre fram i tiden. Så irriterande .. banken tar ju ingen som helst risk med att starta ett företagskonto så jag kan sätta in 50k och jag vill ju inte låna några pengar och inte ha nån kredit på bankkortet
102
22
Jag förstår - men om ni kan ha en öppen dialog om det hela så kanske du kan förklara läget för din arbetsgivare. Vill han få till stånd en försäljning så kanske han kan hjälpa dig att starta ett bolag genom att sitta i styrelsen de första sex månaderna?
4
2
Han vet hur allt är.. Min far kan tänka sig att starta ett AB och sitta i styrelsen .. varför 6 mån ? Och vad säger banken när man byter ägare då då måste man ju få nya bankkort och bank id eller ?
102
22
Mjae jag vet inte - det var mest ett tidsspann jag drog till med. Men just att låta företaget i någon mån etablera sig innan man gör ändringar. Din far/styrelsen kan alltid utse någon som har rätt att företräda bolaget och det skulle då kunna vara du.
52
7
Det finns väl fler banker. Aktörer som Marginalen har ju företagskonto med bankgiro idag och det till bättre villkor än storbankerna. De är ju vana vid att hantera folk med skulder.
1470
246
Har någon testat exempelvis Marginalen när det gäller att starta ett konto i ett AB när man har skulder hos kfm? Sen gäller det i vanlig ordning att hålla isär vad som är ägare och vad som är styrelse. Det är styrelsen som företräder bolaget och har bankdosa etc. Inte nödvändigtvis ägaren. en aktieägare i Volvo har ju t.ex normalt inte tillgång till Volvos bankkonton.. När man öppnar ett konto, så är man tvungen att uppge vem som är aktieägare, och numera kan dom ju motkolla det på Bolagsverket för att se vem som är verklig huvudman. Men vad du och din far har för avtal sinsemellan angående aktierna är ju lite svårt att ha koll på. Men ni bör inte i brådrasket byta verklig huvudman på Bolagsverket. Det är nog inte omöjligt att banken skulle få reda på. Och deras kontroll omfattar både ägare och styrelse.
4
1
Det verkar knepigt överallt. :vissla
1
Förstår att det är för sent för dig att bli hjälpt nu, men vill informera om det för andra framöver. SVEA är grymma, när man ansöker om deras företag bas så tar de ingen kreditupplysning. Ingår transaktionskonto, BG och debitkort. Hoppas någon får nytta av detta :)
1
Hoppas det löst sig.
pergester

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.