Inköp-mässor bästa alternativet?

219
1
Är mässor det bästa alternativet att hitta produkter att sälja?
Jag håller på att öppna en webshop med produkter för barn. Lika så en liten presentbutik i staden där jag bor.
Letar och googlar men det är svårt att hitta grossister tycker jag.
Googlar jag efter en viss typ av vara hittar jag bara alla som återförsäjer den varan inte steget över alltså grossisterna. Hur går ni tillväga för att hitta produkter?
Är mässor det enda alternativet? Finns det websidor där "grossister" kan typ annonsera?
Har ni några tips?
1165
Har du sett grossist.se?[br][br]Leksaksmarknaden i Sverige är ganska oligopoliserad. Några stora kedjor (BR Leksaker, Toys'r'Us och Brios havererade kedja) dominerar totalt, och även utbudsmässigt är det inte allt för många aktörer som marknadsför sig aktivt (Lego, Mattel, Brio). Sedan finns det en rätt livlig direktimport från framför allt Kina som hamnar på marknader, lågprisvaruhus etc.
219
1
Ja, jag har kollat grossist.se men där är ett magert utbud tycker jag. [br]Om man vill sälja Disney prylar hur går man tillväga då? Det måste väl finnas någon general agent i sverige? Hur hittar man en sådan? Försökte googla men får inte upp någon.
758
1
Här kommer en länk till en grossist:[br]http://www.ostgotatoys.se/Startsida.asp [br]Inriktningen är främst sådant som säljs på marknader, men dom kan säkert[br]hjälpa dig vidare.
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
1165
Disneys Nordenkontor finns i Danmark. De säljer licenser till företag som vill importera Disneyprodukter till nordiska länder. Man betalar 13% av sin omsättning till Disney, och minsta omfattning på avtalet är att du betalar 1Mkr i royalty till Disney per år. [br][br]Du kan få exklusivitet inom vissa varuområden.[br][br]Jag föreslår då att du kontaktar Disney direkt, för att få tips om vilka som har rättigheter att sälja deras produkter i Skandinavien/EU. Vanligen är det grossister som har de licenserna, inte återförsäljarna direkt. [br][br]Om du mailar till [email protected] som går till deras HQ i Californien så kan de säkert hjälpa dig att komma vidare.
450
På mässor utomlands hittar du det som ingen annan i sverige har... Och sen är det roligt.
219
1
Jag har hittat en produkt hos en återförsäjare i UK. Har ingen aning var dom i sin tur har köpt in den ifrån. [b]Kan man med och fråga?[/b] :-\[br][br]Vet inte hur jag ska få veta det annars.[br]Hade ett tag en fundering på att köpa ett ex. Kanske det står på förpakningen vem som är grossist eller liknande....
2360
37
Prova Riga/Lettland där finns det en marknad vid järnvägsstationen som är flera kvarter, sedan gå i varuhus och titta där så kanske du finner saker som kommer från öst. Varumärke  eller annan markering på kartonger eller dyligt, och skulle ngon fråga dig så konkurerar du ju inte där så du kanske får tips istället. Jag själv har gjort så när det gällde inom mitt område tidigare.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
450
[quote author=lars arenander link=topic=4406.msg21016#msg21016 date=1223881385][br]Prova Riga/Lettland där finns det en marknad vid järnvägsstationen som är flera kvarter, sedan gå i varuhus och titta där så kanske du finner saker som kommer från öst. Varumärke  eller annan markering på kartonger eller dyligt, och skulle ngon fråga dig så konkurerar du ju inte där så du kanske får tips istället. Jag själv har gjort så när det gällde inom mitt område tidigare.[br][/quote][br][br]Lars.[br][br]Känner du till några mässor i Lettland med intressanta produkter. Allt från båtar-leksaker-kläder-it osv...
2360
37
Det är färskvara så gå in på handelskammaren sida i Lettland och gå vidare så hittar du säkert det du vill ha eller ring och fråga. Det finns hur mycket klädesföretag som helst  och även båtar görs strax utanför Riga. Det finns mycket hållbara träleksaker gjorda där också. Vi köpte själva en del när sonen var liten. Hittar du något sedan och behöver tolk eller översättare så är det inget problem Min hustru tolkar runt om i Europa mellan svenska och lettiska som auktoriserad Svensk-lettisk tolk.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
450
[quote author=lars arenander link=topic=4406.msg21035#msg21035 date=1223915061][br]Det är färskvara så gå in på handelskammaren sida i Lettland och gå vidare så hittar du säkert det du vill ha eller ring och fråga. Det finns hur mycket klädesföretag som helst  och även båtar görs strax utanför Riga. Det finns mycket hållbara träleksaker gjorda där också. Vi köpte själva en del när sonen var liten. Hittar du något sedan och behöver tolk eller översättare så är det inget problem Min hustru tolkar runt om i Europa mellan svenska och lettiska som auktoriserad Svensk-lettisk tolk.[br][/quote][br]Tack, det va inte akut...blev lite nyfiken bara.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.