Tjäna pengar som grossist

216
6
Hej!

Kan man tjäna stora pengar som grossist eller ska man satsa på en annan typ av försäljning?  😃
1165
Man kan tjäna stora pengar som grossist om man gör på rätt sätt, och man kan också slita hårt och jobba häcken av sig, utan att tjäna en krona. [br][br]Att vara grossist kräver dock oftare en rätt stor investering. Detaljhandelsföretagen börjar dessutom bli så pass stora att de inte riktigt känner nyttan av en grossist utan gärna importerar själva. "Utan mellanhänder" är ett prisargument som många vill kunna skylta med.
216
6
Vad är rätt sätt? [br]Är det värt att satsa på? [br] :D :D
223
En första förutsättning är att du nischar dig, och nischar dig rätt. Detta mot bakgrund att Sverige och Finland inhyser världens två mest konsoliderade grossistmarknader. Inom t ex livsmedel hanterar de fem största grossisterna uppåt 90% av marknaden.[br][br]Sverige och Finland utgör även världens mest franchisade marknader, vilket blir påtagligt då man kliver in i en nybyggd galleria fylld med butiker man sett förut...
2360
37
Själv var jag grossist under 70-80-talet och det var oerhört tufft. Man får satsa mycket pengar och en del försöker att gå bakom ryggen, låta bli att betala, dra ut på krediter. Men det var läckra italienska inredningar från ett världsledande företag jag hade. Det var bara ett fel, det gick för bra, så man hann inte mycket mer än att jobba.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1165
[quote author=swesale link=topic=6019.msg28892#msg28892 date=1256731806][br]Vad är rätt sätt? [br]Är det värt att satsa på? [br][/quote][br][br]Rätt sätt är att man kan den marknad man skall ge sig in på, har kontakter hos de återförsäljare som är viktiga för dig, har goda relationer med leverantörerna som du blir beroende av och därtill har näsa för hur din bransch kommer att utvecklas på kort, medellång och mycket lång sikt. [br][br]Har man kapitalet och kunnandet så tror jag att det kan vara något att satsa på, gärna tillsammans med egna brands. Men att låna pengar för att ta sig in i en bransch man inte behärskar är ett självmordsprojekt.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.