Import av produkter

8
Hur funkar det om jag vill köpa en produkt i t.ex Tyskland och betala genom firman? Jag tänker då mest på momsen och hur man bokför det hela?//Joel
Anonymous
[quote="programmer"]Hur funkar det om jag vill köpa en produkt i t.ex Tyskland och betala genom firman? Jag tänker då mest på momsen och hur man bokför det hela? [br] [br]//Joel[/quote] [br] [br]vad det gäller moms är det så att du måste inte betala tysk moms (f.n. 16%, men kommer troligen att höjas i slutet av 2005). [br]det gäller alla leveranser från alla EU-länder, tror jag. [br] [br]mvh [br]christoph[/quote]
34
När jag pratade med en från skatteverket så kunde den utländska momsen bokföras som en (inköps)kostnad om det inte var något större värde i det.
ar något nytt på gång...
72
1
När man köper från ett annat EU-land betalar man ingen moms mellan företag. Förutsättningen är att man skickar sitt VAT-nummer till leverantören. VAT-nummer får man av skatteverket om man är momsregistrerad. [br]Man behöver alltså inte ligga ute med momsen. Bra för mig som endast reglerar momsen vid deklarationen.
34
Flotec: Detta gäller inte om man hämtar produtkerna själv på plats. Endast om man kan bevisa att varorna fraktats ut ur landet. Ett bevis kan t.ex. vara om någon fraktfirma kört produkterna mellan två länder.
ar något nytt på gång...
Anonymous
Du har säkert rätt i det. Men jag handlar mycket från Italien. Då tar jag in en pall på flera hundra kilo med hjälp av en transportfirma. Ingen moms behöver betalas när varorna kommer till Sverige. [br]Däremot när jag tar varor från Australien betala jag både tull och moms. [br]Naredi: inte hämtar du strumporna själv från utlandet :lol:
72
1
Nu blev jag gäst igen. Konstigt. :oops:
34
Självklart hämtar jag inte Strumporna själv :) [br]Däremot var jag på gång att ta med mig ett par hundra strumpor från Ungern när jag var där senast :) Det var därför jag kollade upp det.
ar något nytt på gång...
72
1
Trodde du tog dem från Kina :o
34
De flesta kommer från Asien men via ett par svenska grossister. [br]Enda egenimporten jag gjort är faktiskt från Italien, blev inget med Ungern.
ar något nytt på gång...

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.