Att vara konsult åt en utländsk uppdragsgivare

1
Jag är anställd av en Norsk arbetgivare och utför arbetet från mitt hemmakontor i Sverige. Nu har min arbetsgivare fått besked av Skatteverket att de måste registrera sig som utländsk arbetgivare från jan 2019. Då de endast har en anställd boende här så är de inte intresserade av att registrera sig som arbetsgivare i Sverige utan väljer att säga upp mig.

Jag är inte på något sätt oersättlig för min arbetgivare men däremot är jag en uppskattad kollega med flera års erfarenhet inom branchen. Jag vet att de gärna ser att jag jobbar kvar hos dem.

Jag undrar vad jag har för möjligheter att starta eget och hyra ut mig själv som konsult åt detta företag? Jag har läst att man som egen företagare bör ha fler än en uppdragsgivare för att det inte ska anses vara en anställning. Jag vet att företaget har flera utländska konsulter som jobbat under flera års tid på olika projekt. Om man som Svensk konsult inte får lov att bara ha en uppdragsgivare så undrar jag om det finns några andra alternativ?

Tack
Maria
102
10
Visst kan det se konstigt ut med bara en uppdragsgivare men har du tydliga, tidsbestämda, avtal är det nog inga konstigheter.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.