Hur säljer ni eran produkter ni importerar?

1
Hej.

Är sugen på att starta ett importföretag.
Och jag undrar hur ni gör/har gjort för att sälja era produkter här i Sverige.

Min tanke är att köpa hem en större mängd av något och sedan sälja till en butik.
Är detta ens möjligt eller har alla egna inköpare osv.

Lite tips och erfarenheter om hur ni gör skulle jag bli väldigt tacksam för.
Har ingen speciell produkt i åtanke utan tänker väl mer på att hitta något jag tror jag skulle lyckas övertala någon att de kan tjäna pengar på ifall de köper av mig och lägger ut för försäljning i sin affär.

Edit: Främst produkter från Kina eller liknande.

/Michael
2066
2
Jag har funderat lite i samma banor: http://www.foretagande.se/affarsideer/42769-hur-gor-jag-nagot-i-liten-skala/ Min tanke var att kapa alla mellanhänder och sälja direkt till slutkonsument via egen webbshop. Har inte funderat klart på det men håller ögonen öppna för framtida möjligheter.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
2360
37
När ni tagit in något som en konkurent fått nys om kan det mycket väl tänkas att han tar kontakt med er källa och säljer ni bra samt har bra kontakt meddelar säljaren att din konkurrent tagit kontakt. Detta hände mig när jag hade generalagenturen på Italienska Castellli som sålde exklusiva inredningar för det mesta tilll kontor men även hem. Castilli var mycket just mot mitt lilla företag så KF som var en annan som frågade dem om de fick sälja utan att tagit kontakt med mig fick besked att höra med mig och vi gjorde många affärer med KF då runt 80-talet.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.