Bidrag till kvinnligt företagande = smutsigt

7
Hej,

Jag har nu drivit företag i flera år och snällt betalat in mina skattepengar och skött det jag ska göra. Den sista tiden så har det dykit upp det ena bidraget efter det andra för göra så att fler kvinnor ska starta företag.

trevligt med tjejer och kvinnor som driver företag men jag har nu personligen blivit drabbad av detta då ett par kvinnor har startat ett företag som direkt konkurrerar med mig och mitt företag. Jag har tappat ca 20 % av mina intäkter och detta är antagligen bara början.

Jag vet att de får bidrag för att konkurrera med mig men det är ju dessutom politiskt korrekt att stödja detta kvinnliga företagandet vilket gör att fler och fler tycker att dessa små stackars flickorna ska vi klart stöjda. De syns i tidningen bara för att de är kvinnor som startat företag och får ännu mer gratis marknadsföring.

Är detta rätt?!

Jag tycker det är för jävligt och det känns smutsigt. Hade det varit att de tagit över för att de är duktiga så är det en sak men så är inte fallet.

Ledsen om jag låter bitter men att med mina skattepengar sponsra mina konkurrenter känns olustigt!

/EN SOM ÄR TRÖTT PÅ ETT OJÄMSTÄLLT SAMHÄLLE DÄR VI MÄN BLIR ALLT MER OSIDOSATTA
223
Ideologi. Är det rätt att könskvotera intagningen på vissa universitetsutbildningar, eller att ge arbetslösa starta-eget-bidrag? Eller att bruka politik för att penetrera dammiga konstellationer som är obenägna att bjuda in kvinnor i styrelserummet? När inget annat hjälper?[br][br]Om det är rätt är väl en högst ideologisk fråga.[br][br]Jag förstår att det känns riktigt surt, men försök fokusera på vad du ska göra härnäst. (Hur de kapitaliserat bolaget är oviktigt. Att de är kvinnor är oviktigt.) Ni befinner er i en vanlig konkurrenssituation där de har en fördel (PR-biten). [br][br]Vad har du?[br][br]Erfarenhet, stabilitet, påhittighet, känd, beprövad, kontaktnät.[br][br]Därefter följer sund affärsutveckling.
7
Tack för dina råd! Det är klart så man ska tänka men det gör mig förbannad. Mina barns skolmat går knappt att äta och samtidigt ser man sina skattepengar går till lyfta fram företag så vi alla får konkurrerar på olika villkor. Hur kan det ses som en sund ideologi av någon? [b][i][u]Varför[/u][/i][/b] har jag frågat mig så många gånger. Varför ska kvinnor starta företag och få bidrag för det? De kan väl starta på samma villkor som alla andra?
758
1
Förstår inte riktigt vad du menar....[br]Kvinnor får inga särskilda pengar för att driva sina företag med..[br]Stöd kan dom få i form av mentorskap och liknande, men inte "pengar"[br][br]Sedan finns det många fördelar med att slå på trumman för att få in fler kvinnor[br]i företagsvärlden. Inte bara sysselsättning även nyskapande, nytänkande osv.[br]
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
7
Inget emot att kvinnor startar företag. Detta är inget hat mot kvinnor men jag förstår inte varför de ska lyftas fram bara för att de är kvinnor. Klarar de inte detta på egen hand så kanske de inte ska starta ett företag. Eller är det bara jag som har blivit trött på detta daltandet? Det rubbar den naturliga konkurrensen. Fan e det bara jag som ser det så så får jag väl fundera över mina tankar..
758
1
[quote author=Marcuss link=topic=5760.msg27937#msg27937 date=1252101809][br]Inget emot att kvinnor startar företag. Detta är inget hat mot kvinnor men jag förstår inte varför de ska lyftas fram bara för att de är kvinnor. Klarar de inte detta på egen hand så kanske de inte ska starta ett företag. Eller är det bara jag som har blivit trött på detta daltandet? [font=Verdana][u]Det rubbar den naturliga konkurrensen[/u][/font]. Fan e det bara jag som ser det så så får jag väl fundera över mina tankar..[br][/quote][br][br]Om du med naturlig konkurrens menar att det är den starke som ska överleva, så finns det väl alla anledning till att man ska stötta kvinnligt företagande.[br]Detta just för att vi ska slåss på lika villkor :nicka[br]
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
7
Jag har funderat över detta. Menar du att de behöver extra hjälp och stöd för att slåss på samma villkor som oss män? Är kvinnor sämre än oss då eller hur menar du?[br][br]Och en annan sak. Stöd som stöd. det kostar av mina skattepengar.
1165
En stor del av vårt samhällsbygge går ut på att få grupper som presterar sämre i samhället att prestera bättre. I skolan har vi stödundervisning för de som inte lär in våra siffror och bokstäver lika snabbt som andra, eller som kanske har ett annat språk som modersmål. Hela sjukvårdens tanke är att människor som är sjuka skall göras friska, eller få en god omvårdnad när sjukdomen är obotlig. [br][br]Det finns flera andra exempel, som t.ex. att man har studielån så att andra än de mest välbeställda kan studera vidare, ränteavdrag så att flera kan äga sitt eget boende etc.[br][br]Företagande har på senare år presenterats som en nyckelpunkt för att Sveriges BNP (som är lite av grunden för vår välfärd) skall kunna öka. Genom att stimulera grupper som traditionellt sett är sämre på att starta företag skall vi som nation bli rikare.[br][br]Jag tror inte att kvinnor är sämre än män som företagare, precis som män inte är sämre än kvinnor på att ta hand om barn eller gamla. Det handlar mest om gamla invanda könsrollsmönster som är enormt svåra att bryta.[br][br]Jag känner en person som jobbar som konsult åt Almi med att bedöma olika anökningar om lån. Han sade vid något tillfälle när vi pratades vid att det är stor skillnad mellan kvinnor och män när det gäller att ta tillvara på det stöd som samhället kan ge. Kvinnor är så oerhört mycket mer engagerade i att söka stöd och hjälp än män som har en "kan-själv-mentalitet" som säkert är bra vid de flesta andra tillfällena.[br][br]Ta reda på vad de gör, som får kunderna att välja dem istället för dig. Det är där nyckeln till framgång sitter, inte genom att få Maudan att avveckla sina mentorer för kvinnligt företagande.
151
Jag håller helt med. Och nu vill man ha en tvingande lag på jämställdhet i styrelserna. Problemet är ju bara att om färre kvinnor vill starta eget och sitta i styrelser så skall vi väl inte tvinga fram en förändring ingen vill ha? Jag vet att kvinnor i vissa regioner får bidrag med ganska hyffsade summor, var finns "mina" bedrag då? Jag får leva på det jag själv kan slita ihop (sedan går ju ungefär hälften till bidrag åt andra). Konkurrens på lika villkor är ett krav för en fungerande marknadsekonomi. Går staten, kommunen eller regionen in och stöttar vissa företagare så är vi lite närmare Sovjetpolitik än önskvärt. Politiker och skattepengar skall inte blandas in i den privata företagsmarknaden, då har vi snart inga företag kvar som inte är statsfinansierade.
MVH Richard Andréasson
2
Jösses vilken diskussion om kvinnligt företagande.[br]Nummer 1 så tror jag inte att du har tappat kunder enbart för att det är en kvinna som leder företaget. Det är nog att dem har något du kanske saknar (och inte enbart mellan benen). En bra idé vore kanske att ta reda på varför 20% av dina kunder handlar hos grannen. [br]Nummer 2 så är det inte lättare för kvinnor att få bidrag, där är det nog rätt så lika, men man väljer att satsa mer på kvinnor, genom som någon skrev innan, mer utbildning, mentorskap, rådgivning m.m. Kvinnor är i grunden mer passionerade och engagerade, detta handlar inte om någon sorts osynlig orättvisa. [br]Sen är det ju så enligt ALMI att endast 1/4 av alla företag drivs/ägs av kvinnor, så stort är inte "bidraget" att det lockar fram så många kvinnor.[br]Nummer 3 så kanske du var lite väl bekväm med ditt företag att du har glömt bort att förnya och marknadsföra bättre. Enkelt sagt: Nytt, fräscht och modernt lockar.[br][br]
151
Missförstå mig rätt nu, men jag håller med om att Kvinnor Kan, Utan Nidrag. I min bekantskapskrets finns det flertalet kompetenta kvinnor och även om många driver eget så är det faktiskt många som inte vill, dessa prioriterar hellre annat. Företagande är inte ett jobb, det är en livsstil och därmed så gör bidragen ingen skillnad.[br][br]När man gör en granskning så tror jag man kommer finna att andelen kvinnliga företagare i åldersgruppen 20-30 är betydligt större än bland åldersgruppen 45-60. Kort sagt tror jag på att förändingar tar tid. Ha tålamod istället för att strö ut skattepengar på något som ändå håller på att hända. Vi har kass sjukvård i detta land, gör något åt det istället!
MVH Richard Andréasson
7
[quote author=Iri link=topic=5760.msg34573#msg34573 date=1281876886][br]Kvinnor är i grunden mer passionerade och engagerade, detta handlar inte om någon sorts osynlig orättvisa. [br][/quote][br][br]Vad menar du?[br][br]Det är helt uppenbart att flera har valt att bli kund hos detta företaget och det är inte bara jag som har reagerat. Men ok. Låt säga att jag har fel. Kvinnorna som driver företaget är bättre än mig. [br][br]Men förklara varför det ges bidrag till kvinnliga företagare!? Varför inte till invandrare, män över 50, föräldrar med två barn eller personer som äger en katt? De är väl lika viktiga i samhället?[br]Jag spyr på denna politiska korrektheten![br][br]Precis raweb! Kvinnor kan om de vill oavsett om de får bidrag eller inte så använd pengarna där de gör nytta. Med dessa bidrag blir det bara och endast helt fel för alla inblandade.
2
Vad jag menade med det är exakt vad jag skrev.[br]Jag sa aldrig att du INTE har förlorat kunder på dem nya företagen som startat. frågan var om du har förlorat enbart för att det är kvinnor som driver företagen eller för att dem kanske har något att erbjuda som du saknar.[br][br]Sen finns det starta-eget-bidrag i alla dess former, och precis som den "vanliga" formen så ges det enbart till kvinnor som har varit borta från arbetslivet ett bra tag, som har en god affärsplan och där man kan se en framtida lönsamhet. [br][br]Och vad har två personer med katt att göra med saken? Var det viktiga i det hela katten eller?[br][br]Starta eget ges till alla som kan uppvisa en bra affärsplan och som kan övertyga konsulterna. Detta gäller både den för starta-eget-kvinna och för den vanliga formen. Man ska vara över 25, ha varit arbetslös (så det är inget man bara "får"). Ska du inte tycka att detta är orättvist då, att en ung kille på 25 startar en konkurrerande verksamhet som tar 40% av dina kunder istället? Eller handlar detta bara om kvinnor?
3
Klart det måste kännas surt att med sina bara händer bygga upp något med alla risker det innebär och sen får någon annan bidrag för att konkurrera bort en. Men vem har sagt att livet är rättvist? Det är bra att du är förbannad, det låter som om du kommer att förbättra din produkt och köra över det andra företaget helt. När du slutat vara arg så ska du fokusera stenhårt på ditt företag. Tro mig, det är bra när sånt inträffar, det gör att man är "on the edge" själv, och det är där man ska vara som egenföretagare.[br][br]Lycka till!
http://www.Design.se -Sveriges mötesplats för designtjänster
28
Är här inne och läser ibland och nu kunde jag inte låta bli göra ett inlägg.[br][br]Detta med kvinnliga stöd i olika former är principellt helt galet. Varför?[br][br]1. Varför ska kvinnor särskiljas när vi hela tiden pratar om att vi ska vara jämställda? Tänk även på hur många män som stöts åt sidan när detta sker. För OM bidrag är bra så måste det testas individuellt för att det ska ge ett bra resultat. Att gruppera folk gör inte att de kommer närmare varandra.[br][br]2. Det skickar riktigt hemska signaler till alla människor. Till både män, kvinnor och våra barn. Män kan ju i de fallen det sker fortsätta se ner på kvinnor eftersom de ändå behöver stöd för att lyckas. [i]Då kan de väl ändå inte vara så duktiga?[/i] Själv har jag en dotter. Vad ska hon tänka när hon börjar förstå vad som händer omkring henne. En individ som fortfarande inte mognat och stärkt sin självkänsla eller riktigt vet vem hon är (det är långt ifrån bara våra barn som tillhör denna kategorin) kan lätt få samma tankar om sig själv. [i]Behöver vi kvinnor bidrag för att klara oss? Ja, jag kanske är rätt usel ändå nu när jag tänker efter.[/i][br][br]3. Vi lever och verkar vi i en marknadsekonomi som ska leva sitt eget liv. Detta rubbar marknadsekonomin. Visst lever vi inte i en helt fri marknadsekonomi men dessa bidragen är ju inte ens skäliga. Varför inte mer bidrag till företag som arbetar för en bättre miljö och tar sitt ansvar där!? Där har vi ett problem alla känner till och som vi tillsammans [b]MÅSTE[/b] lösa. Fler kvinnliga företagare kanske är bra, eller är det? Ja vem vet. Nu har det bara beslutats att det ska vara så bara för att en liten klick fågelungar har skrikits högst.[br][br]Det finns bättre sätt att hjälpa människor att lyckas och bidrag är nog överlägset den sämsta. För principen är densamma. Man ger inte någon fisk, man lär dem att fiska. Där har vi problemet, om det nu finns något.[br][br]Kvinnliga ambassadörer är i detta fallet klockrent och kan verkligen hjälpa fler kvinnor att komma fram. Men frågan kvarstår - Varför just kvinnor?
2360
37
Vad kvinnor behöver är inte bidrag vilket nervärderar dem, däremot mentorskap då skv sätter klorna i dessa så fort de kommit igång efter ca 3 år. Är man sedan av utländsk härkomst är man ett exxtra lätt byte då man inte har kännegång om svenska regler och dessutom är rädd att stöta sig med det svenska samhället. Under 25 års tid har jag ägnat mig åt att överklaga korkade beslut. Förr i tiden begrep man ganska snart att man var ute på hal is men under 2000-talet verkar det var mest idi....  med fullkomlig inkompetens. Om den nuvarande regeringen får förnyat mandat kanske man kan styra skutan rätt annars är det nog bäst att flysverigenu om man kan
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1
Som kvinnlig blivande företagare blir jag fundersam.[br][br]Jag läser det jag hittar, går på de seminarier som erbjuds och har anmält mig till de aktiviteter som finns och jag kan inte hitta något speciellt riktat till kvinnor. När jag har träffat andra har det varit ungefär lika många kvinnor som män där. Om jag skulle få det vanliga starta eget bidraget har jag räknat ut att det rör sig om runt 300 kr om dagen i ett halvår, det tycker inte jag ger något överdrivet försprång.[br][br]Om nu arbetsförmedlingen är generös med bidraget mer för att jag är kvinna än för att de tror att jag kan lyckas, gör de ju egentligen mig en stor otjänst. Dessutom är det är tråkigt om jag skulle bedömas med annan måttstock bara för att jag är kvinna... och utan att någon vågar tala om det för mig.
2360
37
Nu kommer ju Alliansen att styra vidare så företagandet kommer nog igång ganska omgående. Förhoppningsvis styr man upp SKV att bli proffsig så man slipper Gå till Regeringrätten stup i kvarten inte minst för att försvara kvinnor som socialistiska regeringen i början på årtusendet såg till så man skulle försvåra för, ja  rent av sabotera. "Omstörtande verksamhet" är ett annat bra ord för vad som skett.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
640
5
Hej Lars! [br][br][quote]Nu kommer ju Alliansen att styra vidare[/quote]  :bravo[br][br]Utveckla gärna vad du menar med ditt sista inlägg. [br][br]MVH[br][br]R
2360
37
Det skulle kunna bli en hel bok, men jag har fullt upp där redan. Att vända en atlantångare tar tid. Samma med Attityd på SKV. En liten men inte obetydlig sak jag skrivit om länge har inträffat. Man höjde direktavdraget för inköp av utrustning till företag. Jag har ett mål i Regeringsrätten sedan början på seklet som aldrig skulle varit där av två skäl. Det ena att det tillhörde de avdrag man hade rätt att göra och det andra att beloppsgränserna var på tog för låga. Idag borde det vara ett helt basbelopp. Att man i många länder i Europa har 120-15´som minsta gräns för beskattning har man inte heller vågat ta i vilket i rundgången kostar mer än det smakar, Det irriterar iaf mig att man inte ser så enkla saker och inte gör något åt det. Att SKV personal kämpar för sin överlevnad genom sitt agerande är något man måste ändra på då det stör hela företagsbilden och rytmen i samhällsutveckingen. Några dumma beslut har jag fått ändring av i högsta instans, som tillägg till lagar.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
640
5
Hej! [br][br]Ja skatteverket känner väl dom flesta till här inne men frågan är vad du menar med att dom diskriminerar kvinnor. Dom är väl allmänt jobbiga mot alla dom kan  :nicka[br][br][br]MVH[br][br]R
2360
37
Jag kan ta ett fall. En man och kvinna gjorde samma uppdrag men kvinnan var mer aktiv. Trots det får bara mannen avdrag för sina kostnader. Diskriminerande eller hur?
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
640
5
Hej! [br][br]Ja visst är det så men jag kan tala om att jag själv får olika besked när jag talar med olika tjänstemän på SKV om samma ärenden så det är inget ovanligt. Hur det blir en könsfråga har jag däremot svårt att se. [br][br]MVH[br][br]R
1
Se sidan 22 i denna PDF från Företagarna http://www.foretagarna.se/Global/Sa_paverkar_vi.pdf[br][br]Bl.a. detta:[br]”Medelålders kvinnor öppna för företagande”[br]- Här har man tvingat fram kommunen att anställa en projektledare (en kvinna?) för att starta ett projekt i synnerhet för kvinnors företagande.[br][br]”Vid flera seminarier har kvinnliga företagare haft möjlighet att träffa andra kvinnor och byta erfarenheter om hur man löser ekvationen eget företag samt familj med barn.”[br]- Precis som Unionen anordnar man flertalet seminarier för kvinnor och därmed diskrimineras män. "Att ombilda från enskild firma till aktiebolag (tjejkväll) 21 MARS" http://www.unionen.se/Templates/Article____59524.aspx[br][br]Fortsättning i PDFen:[br]"Kvinnor utnyttjar de sociala trygghetssystemen i klart högre utsträckning än män. Som företagare är möjligheten att använda sig av dessa system begränsade. Företagare kan alltså inte dra nytta av det försäkringssystem de tvingas betala premier till."[br]- Och därför förslår man åtgärder så kvinnor kan fortsätta utnyttja trygghetssystmen även som företagare?[br]- För man menar att betalar man priemier för systemen måste det ju klart utnyttjas? Annars utnyttjar män dem?[br]- Hur många fler män än kvinnor betalar mer premier och hur mycket till försäkringssystemen?[br]- Hur stor andel mer utnyttar kvinnor trygghetssystemen? Så vi kan ändra på detta att kvinnor kan få betala högre premier för sitt utnyttjande? Och män betalar lägre eftersom de i mindre skala utnyttjar systemen?[br]
49
2
Finns ingen anledning att ge en specifik grupp några fördelar. Om man nu ska gör det så ska det väl vara den gruppen som tillfört mes inom området inte tvärtom.
http://www.50lappen.se
18
Jag tycker de e bra att de finns bidrag, men sjukt dåligt att man ex måste vara kvinna för att enklare få det eller att man ex måste varit arbetslös en längre period för att kunna få hjälp genom vissaför att få bidrag till att starta eget. Men dom som gör rätt för sig och jobbar får inga bidrag på de sättet, de är sjukt!
338
25
Jag håller med. De flesta behöver inga bidrag alls för att klara sig, vad det än gäller. Men finns det bidrag att söka så varför inte testa...
1
Kvinnobidrag visste inte ens att det fanns. Men det är vä sällanså att kreaktiviteten sitter i bidraget.. Något bra måste de ju ha gjort eftersom det går framåt. Är själv kvinna utan bidrag och har märkt att det i många anseenden hanslar om vad du gör det till. Kämpar man på rätt spår så får man resultat bidrag eller ej.
2360
37
Jag håller fortfarande ock begär resning på resning av mål som är från början av seklet, en skillnad är att boken som blivit försenad på grund av sabotage från SKV nu kommer ut ganska snart. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.