Hjälp med företagsnamn och hemsidan

1
HejJag håller på att ombilda vår enskilda firma till ett aktiebolag och nu behöver jag ett nytt namn.

Idag kalas vi för JK Skyddsrum och Byggservice, som jag tycker själv att det låter som den lilla firma och inte som det idag är en firma på uppgång.Söker nu all hjälp man kan få men ett namn gärna blanda svenska och engelska ett bra påhittigt namn vore kul.Snälla hjälp mig..Vor hemsida till enskilda firma är http://www.jkbyggservice.se om ni vill veta lite mer om firman.

Ser gärna att ni berätta vad ni tycker om hemsidan oxå/ Linda
758
1
Ert nuvarande namn har väl fungerat bra genom åren, så bra så att ni nu [br]kan köra igång ett AB och känner att ni har luft under vingarna :wink: [br]Varför ska man ändra ett vinnande koncept :o [br] [br]Om ni nu måste byta namn och efter att ha varit inne på er hemsida och [br]tittat, så kan Mosaikbolaget var ett lämpligt namn :mrgreen:
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
114
Namn... kollade domännamn spontant och byggaren.com var ledig, men du kanske ska ha en .se? [br] [br]Ang hemsidan så finns det en del som kan bli bättre tycker jag, men jag är nog lite mer nitisk än den vanliga besökaren eftersom en del av mina uppdrag går ut på att kritisera hemsidor ;) [br] [br]Några tips: [br]Menyn har små bilder som text, med mycket Photoshop-filter över sig (ljus, skugga, glöd etc). Det gör att de är svårlästa, om inte för oss som ser bra så för de som ser lite sämre. Text i bildformat på en hemsida går inte att förstora eller förminska som vanlig text (testa att ändra i din webbläsare så ser du). [br] [br]Bakgrunden (mosaikmänstret) på sidan kan nog vara riktigt, riktigt snygg om man gör resten ganska rent, men det gäller att vara försiktig så det inte blir för plottrigt. För att balansera rätt så tycker jag ni bör förfina andra delar av sidan. [br] [br]Det starkaste layoutelementet jag ser på er hemsida är en tonad lista under menyn, som inte har något innehåll och som jag inte vet vad den är till för? [br] [br]Till sist, rullisterna i ramarna/fönstren borde gå att får bort en del av, framför allt de på bredden. [br] [br]Lycka till! :)
1616
4
[quote author=lintuz link=topic=1995.msg7610#msg7610 date=1173209221][br]Hej[br][br]Jag håller på att ombilda vår enskilda firma till ett aktiebolag och nu behöver jag ett nytt namn.[br]Idag kalas vi för JK Skyddsrum och Byggservice, som jag tycker själv att det låter som den lilla firma och inte som det idag är en firma på uppgång.[br][br]Söker nu all hjälp man kan få men ett namn gärna blanda svenska och engelska ett bra påhittigt namn vore kul.[br][br]Snälla hjälp mig..[br][br]Vor hemsida till enskilda firma är http://www.jkbyggservice.se om ni vill veta lite mer om firman.[br]Ser gärna att ni berätta vad ni tycker om hemsidan oxå[br][br]/ Linda[br][/quote][br][br]Kul att ni ombildar verksamheten. Nu var det ett par dagar sedan ditt inlägg skrevs så en del kanske har hänt men att dömma av kommentarerna i tråden antar jag att webbsidan ser ut som den var.[br][br]Skriver lite här även om ni redan bestämt eller skickat in ansökningar till bolagsverket.[br][br]Det finns ett viktigt moment gällande erat namn det är att namnet bör vara enkelt, beskriva eller symbolisera verksamheten. Enkelheten i namnet underlättar möjligheten att komma ihåg namnet. En annan viktig del gällande ny webbadress är att kontrollera så att erat tilltänkta företagsnamn är ledigt som domänadresss. Det kan man enkelt kolla upp via olika registreringssidor. En enkel sådan sida för att kolla flera domän-ändelser och namn samtidigt är [url=http://www.nameisp.com]www.nameisp.com[/url].[br][br]Det är också bra om ni tar fram en tydlig och profilerande logotyp som lämpar sig lika bra för tryck så som för webb eller bildekor. Er nuvarande logotyp på webbsidan i gif-format är lite väl otydlig (pixlig) och ostrukturerad. med ostrukturerad menar jag att den spretar åt olika håll - Den grafiska 'Pilen' ligger för sig till vänster som en symbol, 'JK' är ihopsatt som en symbol mittcentrerad ovanför 'BYGGSERVICE'. Toningarna i texten är olika mellan JK och byggservice samt pilen vilket gör den än mer ostrukturrad och svårtydlig. [br][br]Hemsidan skulle behöva en liten 'make-over'. Bilderna borde vara något större så man ser hur bra ni är på det ni gör och omotiverade moment ska man nog överväga att ta bort.[br][br]Mosaikmönstret kan vara spännande att använda i någon form så länge det inte stör ögat och läsningen.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b][br]
Må väl!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.