Nylansering av sajt

35
Nu har jag äntligen lanserat min nya sajt. Kan man få lite riktig kritik?

[size=10pt]www.enkelsidan.se[/size]
185
Jag planerar själv att lansera en sajt 1 juni, så jag är lite nyfiken på hur du jobbar för att nå ut med sidan. Har inte klickat runt något på din sida än men det första, spontana intrycket är att det ser proffsigt ut.
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
185
Jag skulle nog skriva om texterna något. Svenskan är i det mesta korrekt, men meningarna är inte rappa och känns ibland fel (även om de inte nödvändigtvis är det enligt reglerna). Jag skulle kasta om orden i en hel del meningar.
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
2360
37
Som ett blinkande nöjesfält, passar kanske en del, dock ej mej. Titta på cantatons arbete, en njutning för ögat. :LOOOL.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
185
[quote author=lars arenander link=topic=5346.msg25757#msg25757 date=1241822053][br]Som ett blinkande nöjesfält, passar kanske en del, dock ej mej. Titta på cantatons arbete, en njutning för ögat. :LOOOL.[br][/quote][br][br]Ja, jag måste medge att det störde mig också. Sidan kommer få ett ännu mer proffsigt intryck om allt blingbling försvinner. Det är lite väl mycket som rör sig på sidan. Det lilla jag har läst medieteknik och webbpublicering fick jag lära mig att rörande föremål endast skulle användas för att belysa något väldigt speciellt, då människans öga automatiskt dras till sådant som rör sig. Om det är alltför mycket som rör sig kan intrycket bli förvirrat.[br][br]Bra poäng, Lars!
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
35
Tack så mycket för kritiken! Jag tar till mig den och funderar på vad ni säger. Texterna är kanske lite speciella och tanken är att de inte ska vara så mycket säljsnack utan mer personliga. Men jag ska verkligen se över dem![br][br]När det gäller blinkandet så är det svårt tycker jag. Jag vill ju visa vad jag kan! Men det kanske är bättre att låta referenssidorna tala för sig själv! [br][br]Än en gång tack för hjälpen![br][br]Samuel
185
Att dina texter är personliga är ett stort plus eftersom din approach är just den personliga. Jag är också personlig på min hemsida, utan att för dens skull ha skrivit säljande texter. [br][br]Bara för att ge dig ett exempel. Ta en mening från sidan "Se prislista":[br][br][i]"Det tillkommer inte några avgifter och det finns inte några dolda funktioner eller extra saker som tillkommer i efterhand. Jag levererar det som jag lovar."[/i][br][br][br]Som sagt, meningen är korrekt, men med några små korrigeringar kan den låta/flyta bättre:[br][br][i]"Det tillkommer inga avgifter och det finns inga dolda funktioner eller extra saker som tillkommer i efterhand. Jag levererar det jag lovar."[/i][br][br]alternativt (ännu bättre):[br][br]"Inga avgifter tillkommer och det finns inga dolda funktioner eller extra saker som tillkommer i efterhand. Jag levererar det jag lovar."[br][br][br]Eller så kan man helt enkelt skriva ihop det lite rappare:[br][br]"Inga avgifter tillkommer - varken för "dolda funktioner" eller oförutsedda tillägg. Jag levererar det jag lovar."[br][br][br](Jag är dessutom lite skeptisk till ordet "Saker". Vaddå saker, liksom?)[br][br]Sedan bör du tänka på att "extra saker som tillkommer i efterhand" också kan innebära sådant kunden kommer på i efterhand. Men det ska du väl ändå ta betalt för, eller? [br][br]Dock tycker jag att du har en bra framtoning i texterna generellt, och jag gillar innehållet i dem. Men som sagt, med små [i]språkliga [/i]korrigeringar kan de bli bättre.
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
35
Tack så mycket! Jag förstår precis vad du menar. Det var ovärderliga synpunkter! [br][br]Innan jag startade mitt företag (okt-08) arbetade jag heltid som universitetsadjunkt i svenska. Jag blev uppsagt på grund av arbetsbrist och däför startade jag enkelsidan. Jag tror att mitt språk lider av en akademisk smitta som kommer av för mycket uppsatsläsande och vetenskapligt skrivande.[br][br]Dina tips är mycket värdefulla för mig som kommer från den världen och är lite nybörjare när det gäller att sälja och informera kort och koncist.[br][br]/Samuel
185
Men jag har också pluggat akademiskt i flera år och skrivit och läst uppsatser. Jag skulle snarare säga att det är därför jag kan skriva så koncist. Många texter fick innehålla ett visst antal sidor, och då måste man lära sig att skriva koncist för att få plats med allt man vill ;)[br][br]Lycka till med sidan!
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.