Google Kommer Att Prioritera Mobilanpassade Webbplatser!

14
2
Rykten har cirkulerat en tid. Varningssignaler har funnits. Och, från förra veckan, är nyheten officiell: Google vill att du ska mobilanpassa din webbplats.

Ja de vill det till den grad faktiskt, att sökmotorjätten kommer att uppdatera sin algoritm (igen) för att belöna mobil-vänliga webbplatser med högre rankning. Google meddelade i förra veckan att man planerar att utöka mobil-vänlighet som en rangordnings-signal. På ren svenska innebär det att webbplatser med mobil kompatibilitet och mobil uppkoppling kommer att tilldelas högre ranking i sökresultaten än webbplatser utan.

När börjar detta att gälla?

I ett för Google unikt drag har man inte bara lagt ut planerna för nästa algoritmiska uppdatering utan dessutom angivit ett specifikt datum för lanseringen av uppdateringen

Enligt tillkännagivandet på sin centrala blogg, sa Google: Från 21 april kommer vi att utöka vår användning av mobil-vänlighet som en rangordningssignal. Denna förändring kommer att påverka mobila sökningar på alla språk i världen och kommer att ha en betydande inverkan på våra sökresultat. Följaktligen kommer användarna att finna det lättare att få relevanta, högkvalitativa sökresultat som är optimerade för deras enheter.

Vad betyder det för dig exakt?

Kort sagt, om din webbplats inte är mobilvänlig, vilket innebär att din webbplats inte är mottaglig för olika skärmstorlekar, korrekt konfigurerade för att kunna ses på flera enhetstyper, avser Google att bestraffa din sök-rankning. All värdefull SEO (sökmotoroptimering) som din webbplats har för närvarande skulle kunna gå om intet om din webbplats inte är anpassat synlig på en mobil enhet. Resonemanget för denna uppdatering är enkelt. När världen blir mobil och mer och mer av våra liv hamnar i en handhållen enhet, är det viktigt att webbplatser hänger med! Genom att belöna de platser som är mobilvänliga, fortsätter Google att forma det digitala landskapet.

Hur vet du om din webbplats är mobilvänlig?

1. Kontrollera hur din webbplats ligger till som SERP ("Search Engine Result Page"), d v s de blå länkarna till sidorna som dyker upp vid en sökning). Du kanske redan har börjat märka allt fler mobilvänliga taggar i vissa sökresultat inom Google-sökningar på mobila enheter. Om din webbplats visas upp där, är din sajt redan mobilvänlig och du har då inte något att oroa dig för.

2. Kör din webbplats via Google´s "Mobile-Friendly Test". Sätt helt enkelt in din webbadress i rutan som poppar upp, se Googles test site. Du kan också kontrollera "Mobile Usability Report" i ditt konto hos Google Webmaster Tools där det finns ytterligare information om frågor runt mobil kompatibilitet.
Planera för en anpassning

Planera för en uppgradering av din webbplats. Om du inte klarar det mobila testet, måste du uppdatera din webbplats snarast. Ibland kan det vara enklare och kanske billigare att ta fram en helt ny fräsch hemsida med mobilanpassning inkluderad från början än att anpassa en befintlig. I varje fall bör du undersöka om det kan löna sig att uppgradera eller tillverka en ny hemsida samtidigt.

Även om de exakta konsekvenserna inte preciseras, måste varningssignalerna tas på största allvar. Som Jay Taylor av Search Engine Watch påpekar, Google anser det mobila så viktig att de har valt att publicera en tidsplan för den här uppdateringen i syfte att uppmuntra företag att göra en övergång dit och det dessutom relativt snabbt.

Historien upprepar sig allt snabbare. Antingen följer du med, eller hamnar du utanför. Se också vår tidigare blogg-artikel mobilanpassa hemsidan nu.
En övergiven hemsida kan orsaka ett övergivet företag!
5
Mobilanpassad hemsida är något alla bör ha. Trafiken från surfplattor och mobiler ökar väldigt kraftigt varje år. Häng med i utvecklingen annars faller du bort ganska snabbt.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.